reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Hodnoceno: 0x
Kuřecí kapsy plněné sýrem se vracejí na výsluní, ale nebyl by to Zdeněk Pohlreich, aby je nepřipravil neotřele a moderně. Pikantní gorgonzolu zjemňuje ricotta a mascarpone a místo smažených hranolků doplňuje křupavé kuře restovaná kapusta se špenátem, zdravá zimní zelenina, kterou většina lidí zná jen jako základ polévky nebo obal na masovou směs. Potenciál má ale na sólo. 
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Zelenina:

Postup

  1. Maso očistěte, odkrojte blanky a tenkým ostrým nožem vyřízněte směrem od kosti kapsu dlouhou zhruba 5 cm, ale neprořízněte do konce. 
  2. Gorgonzolu, ricottu a mascarpone prošlehejte a pomocí cukrářského sáčku naplňte směsí kuřecí kapsy. Otvor spíchněte párátkem, maso osolte, opepřete a vyskládejte vedle sebe do pekáče. Na každé položte snítku tymiánu. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 25 minut. Pekany rozprostřete na plech a pražte je v troubě zhruba 6 minut, až se rozvoní. Vyjměte je a nechte zchladnout. 
  3. Mezitím kapustové listy spařte ve vroucí vodě, zhruba 30 vteřin, zchlaďte je ve studené vodě, vyřízněte tvrdý střed a list nakrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na másle restujte cibuli 1 minutu, přidejte kapustu, opékejte 1 minutu, vsypte špenát, nechte zavadnout. Ochuťte solí a citronovou šťávou. 
  4. Upečené maso vyjměte a orestujte z obou stran v pánvi na oleji dozlatova, zhruba 5 minut při nejnižší teplotě. 
  5. Ořechy nasekejte nahrubo. Výpek promíchejte s vývarem, máslem, nadrobno nasekanou petrželkou a ořechy. Povařte 5 minut. 
  6. Z masa vytáhněte párátko, podávejte přelité omáčkou s pekany a restovanou zeleninou. 
Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy
Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

reklama

Fresh kuchyně
Zdeněk Pohlreich

Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz
Vydalo nakladatelství Sevruga. 
Související témata: kapusta , kuřecí prsa , Hlavní jídla