Maso
- kuřecí prsa (s kostí) 4 ks (po 150 g)
- gorgonzola 50 g
- ricotta 100 g
- mascarpone 1,5 lžíce
- tymián (čerstvý ) 4 snítky
- pekanové ořechy 100 g
- olivový olej 2 lžíce
- zeleninový vývar 100 ml
- máslo 1 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 snítky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Zelenina
- kapusta 5 listů (150 g)
- červená cibule 1 ks
- máslo 1 lžíce
- baby špenát 150 g
- citronová šťáva 2 lžíce
Postup přípravy
- Maso očistěte, odkrojte blanky a tenkým ostrým nožem vyřízněte směrem od kosti kapsu dlouhou zhruba 5 cm, ale neprořízněte do konce.
- Gorgonzolu, ricottu a mascarpone prošlehejte a pomocí cukrářského sáčku naplňte směsí kuřecí kapsy. Otvor spíchněte párátkem, maso osolte, opepřete a vyskládejte vedle sebe do pekáče. Na každé položte snítku tymiánu. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 25 minut. Pekany rozprostřete na plech a pražte je v troubě zhruba 6 minut, až se rozvoní. Vyjměte je a nechte zchladnout.
- Mezitím kapustové listy spařte ve vroucí vodě, zhruba 30 vteřin, zchlaďte je ve studené vodě, vyřízněte tvrdý střed a list nakrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na másle restujte cibuli 1 minutu, přidejte kapustu, opékejte 1 minutu, vsypte špenát, nechte zavadnout. Ochuťte solí a citronovou šťávou.
- Upečené maso vyjměte a orestujte z obou stran v pánvi na oleji dozlatova, zhruba 5 minut při nejnižší teplotě.
- Ořechy nasekejte nahrubo. Výpek promíchejte s vývarem, máslem, nadrobno nasekanou petrželkou a ořechy. Povařte 5 minut.
- Z masa vytáhněte párátko, podávejte přelité omáčkou s pekany a restovanou zeleninou.
Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy 2 Zdroj: Marek Bartoš / Fresh kuchyně