zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vepřové maso dušené v kapustě se slaninou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Vepřové maso dušené v kapustě se slaninou

Vepřové maso dušené v kapustě se slaninou

Hodnoceno: 5x
Na první pohled možná nejde o nejatraktivnější jídlo na stole, ale ta chuť! Famózní. Vepřové maso dušené v kapustě je navíc snadné na přípravu a jednoduše v něm zužitkujete třeba zbylou slaninu nebo jinou uzeninu. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory nebo knedlíky.
do 2 hodin

reklama

Postup

  1. Nejprve v hrnci vyškvařte slaninu nakrájenou na kostičky.
  2. Přilijte olej nebo přidejte sádlo podle potřeby a vsypte cibuli nakrájenou také na kostičky. Restujte při mírné teplotě dozlatova. 
  3. Do základu přidejte maso nakrájené na kostky cca 3 × 3 cm, osolte, okořeňte drceným kmínem a pepřem a opečte ze všech stran.
  4. Podlijte vodou nebo vývarem do výše masa a pomalu duste. Postupně podlévejte podle potřeby.
  5. Jakmile začne maso měknout, vsypte kapustu nakrájenou na proužky, přilijte tekutinu, ale ne tolik, aby všechno plavalo, a duste doměkka spolu s masem.
  6. Nakonec přidejte drcený česnek a nechte povařit ještě cca 5 minut. Dochuťte a můžete zahustit jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.