Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřové maso dušené v kapustě se slaninou
Suroviny
- kapusta 1 hlávka
- vepřové maso (nejlépe krkovice nebo plec) 500–700 g
- slanina 150 g
- větší cibule 2 ks
- česnek 4 větší stroužky
- drcený kmín
- olej nebo sádlo
- voda nebo vývar
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve v hrnci vyškvařte slaninu nakrájenou na kostičky.
- Přilijte olej nebo přidejte sádlo podle potřeby a vsypte cibuli nakrájenou také na kostičky. Restujte při mírné teplotě dozlatova.
- Do základu přidejte maso nakrájené na kostky cca 3 × 3 cm, osolte, okořeňte drceným kmínem a pepřem a opečte ze všech stran.
- Podlijte vodou nebo vývarem do výše masa a pomalu duste. Postupně podlévejte podle potřeby.
- Jakmile začne maso měknout, vsypte kapustu nakrájenou na proužky, přilijte tekutinu, ale ne tolik, aby všechno plavalo, a duste doměkka spolu s masem.
- Nakonec přidejte drcený česnek a nechte povařit ještě cca 5 minut. Dochuťte a můžete zahustit jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.