Suroviny:
Postup přípravy:
Porce kapra důkladně osolte a posypte kmínem. Obalte v hladké mouce a zprudka opečte na rozpáleném sádle z obou stran.
Snižte teplotu a ke kaprovi přidejte nakrájenou cibuli a slaninu. Chvíli společně opékejte, pak kapra vyjměte a uchovejte v teple.
Do výpeku přidejte med a nechte rozpustit. Poté přilijte víno, přidejte část posekaných bylinek a krátce zprudka povařte.
Vraťte kapra do pánve, dochuťte pepřem a vše dohromady prohřejte.
Krajíce chleba opečte na másle. Porce kapra podávejte s topinkou a ozdobené bylinkami.
Kdo si kapra o svátcích nedává, může vsadit na klasický videorecept s řízkem!
Kompletní recept najdete ZDE: Smažený vepřový řízek
Nebo pokud je kapr právě pro vás, máme tu další recepty:
Tradiční české vánoční menu
Na štědrovečerním stole patří mezi nezbytné lahůdky smažený kapr s bramborovým salátem, nesmí chybět ani polévka, tradičně rybí polévka z kapra či hrachová polévka. Na svátečním stole se také objevuje vinná klobása či houbový kuba, sladkou tečkou je máslová vánočka a nesmí chybět ani oblíbený nápoj – vaječný likér nebo punč. Další inspiraci najdete v našem speciálu: Nejlepší recepty na tradiční české vánoční menu – všechny pěkně pohromadě.