návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kapří hranolky s křenovým dipem

Hodnoceno: 0x
2-3 porce
do 30 minut
Kapří hranolky s křenovým dipem
Autor: Svatava Vašková Kapří hranolky s křenovým dipem
Specialita třeboňských rybářů je skvělou chuťovkou k pivu i hlavním chodem, pokud ji doplníte vařenými bramborami nebo celerovo-bramborovou kaší. Pusťte kapra do kuchyně i jindy než na Vánoce. Kombinace šťavnatého jemného masa v křupavém smaženém obalu vás okouzlí. 

Suroviny (2-3 porce)

Postup

  1. Filet zbavte kostí, ty nejmenší vytáhněte pinzetou (dlaní přejeďte po mase v obou směrech). Kapra šupináče nemusíte stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapr lysec má kůži houževnatější, raději ji stáhněte. Filet nakrájejte na 2cm proužky. 
  2. Česnek oloupejte, podrťte, promíchejte s ½ lžičkou soli a pastou potřete kapra. Nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladu, ale klidně přes noc. 
  3. V misce promíchejte mouku se škrobem, kořením, tymiánem a špetkou soli. 
  4. V širokém kastrolu rozehřejte alespoň 3cm vrstvu oleje. Kapří proužky obalte ze všech stran v moučné směsi, zlehka ji oklepejte a kousky vložte do rozpáleného oleje tak, aby se nedotýkaly. Smažte asi 3 minuty, ryba se odlepí ode dna a půjde snadno otočit. Otočte ji a dosmažte dozlatova, zhruba 3 minuty. 
  5. Smažené kapří hranolky vyjměte na papírové utěrky a nechte vsáknout přebytečný olej. Horké podávejte. 

PRIMA TIP: Kapří hranolky doplňte křenovým dipem. Pikantní křen příjemně vyváží tučnost hranolků. Do zakysané smetany vmíchejte drcený stroužek česneku, nastrouhejte čerstvý křen a promíchejte. Je-li křen příliš ostrý, zjemněte ho strouhanou mrkví. 

Kapří hranolky s křenovým dipem
Autor: Svatava Vašková Kapří hranolky s křenovým dipem

Tak chutná hygge
Svatava Vašková

70 receptů na pohodové večeře

Svatava Vašková alias foodblogerka Coolinářka píše svůj blog od roku 2015, za tu dobu na něm zveřejnila bezmála 250 receptů. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a zařadila se tak mezi nejúspěšnější české fooblogerky. 

Ve své třetí kuchařce se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem HYGGE. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru pohody vykouzlíte i u vás doma. A v čem vlastně hygge spočívá? Je to pohoda, kterou cítíte, když se šálkem kávy pozorujete za oknem letní bouřku. Je to pocit teplého domova, bezpečí, sounáležitosti a štěstí. Jsou to chvíle, které trávíte s blízkými lidmi. Je to stůl osvětlený svíčkami a skvělé jídlo na něm.

V nové kuchařce najdete 70 receptů rozdělených do pěti oddílů - polévky, studené večeře, teplé večeře s masem, bezmasé večeře, a nakonec i chuťovky a snacky. Autorka se nevěnuje žádné dietě ani stravovacímu omezení, proto její knížky vždy zaujmou širokou škálu čtenářů.

Související témata: kapří hranolky , kapr , Malá jídla , Česká kuchyně