Nakládané kapří pečenáče

Moje hodnocení
4x

Je to vlastně štědrovečerní kapr na druhou a geniální způsob, jak zhodnotit zbylé porce, prodloužit jim životnost, a ještě vytvořit famózní chuťovku na silvestrovské oslavy, respektive vyprošťovák po nich. Naše senzace s prvorepublikovými kořeny.

6 porcí
30 minut
česká

Nálev

Dokončení

  • osmažené porce kapra v trojobalu 8 ks
  • velké cibule 2 ks
  • čerstvé chilli papričky 6–10 ks podle velikosti
  • citronový pepř (hotová směs koření)

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte vhodné, důkladně vymyté a vysterilizované uzavírací sklenice. Přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte do varu a krátce povařte.
  2. Porce osmaženého kapra rozkrájejte na menší kousky a vložte první vrstvu do sklenice (asi 3 kusy). Na ně rozložte kolečka cibule, chilli papričky a poprašte citronovým pepřem.
  3. Nakonec zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nejméně do Silvestra nechte pečenáče zrát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty