redakce Prima FRESH

Vaříme beze zbytku: Nakládané kapří pečenáče

Moje hodnocení
10x

Je to vlastně štědrovečerní kapr na druhou a geniální způsob, jak zhodnotit zbylé porce, prodloužit jim životnost, a ještě vytvořit famózní chuťovku na silvestrovské oslavy, respektive vyprošťovák po nich. Naše senzace s prvorepublikovými kořeny.

6 porcí
30 minut
česká

Nálev

Dokončení

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte vhodné, důkladně vymyté a vysterilizované uzavírací sklenice. Přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte do varu a krátce povařte.
  2. Porce osmaženého kapra rozkrájejte na menší kousky a vložte první vrstvu do sklenice (asi 3 kusy). Na ně rozložte kolečka cibule, chilli papričky a poprašte citronovým pepřem.
  3. Nakonec zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nejméně do Silvestra nechte pečenáče zrát.

A když už budete u toho nakládání, nezapomeňte ani na klasické utopence! Připravte je podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty