Nálev
- voda 500 ml
- ocet (lihový 8% ) 500 ml
- bobkový list 3 ks
- nové koření 8 kuliček
Dokončení
- kapr (osmažené porce kapra v trojobalu) 8 ks
- cibule (velké ) 2 ks
- chilli papričky (čerstvé ) 6–10 ks podle velikosti
- citronový pepř (hotová směs koření)
Postup přípravy
- Nejprve připravte vhodné, důkladně vymyté a vysterilizované uzavírací sklenice. Přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte do varu a krátce povařte.
- Porce osmaženého kapra rozkrájejte na menší kousky a vložte první vrstvu do sklenice (asi 3 kusy). Na ně rozložte kolečka cibule, chilli papričky a poprašte citronovým pepřem.
- Nakonec zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nejméně do Silvestra nechte pečenáče zrát.
A když už budete u toho nakládání, nezapomeňte ani na klasické utopence! Připravte je podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE