zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nakládané kapří pečenáče
Autor: Marek Kučera Nakládané kapří pečenáče

Nakládané kapří pečenáče

Hodnoceno: 3x
Je to vlastně štědrovečerní kapr na druhou a geniální způsob, jak zhodnotit zbylé porce, prodloužit jim životnost, a ještě vytvořit famózní chuťovku na silvestrovské oslavy, respektive vyprošťovák po nich. Naše senzace s prvorepublikovými kořeny.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Nálev:

Postup

  1. Nejprve připravte vhodné, důkladně vymyté a vysterilizované uzavírací sklenice. Přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte do varu a krátce povařte.
  2. Porce osmaženého kapra rozkrájejte na menší kousky a vložte první vrstvu do sklenice (asi 3 kusy). Na ně rozložte kolečka cibule, chilli papričky a poprašte citronovým pepřem.
  3. Nakonec zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nejméně do Silvestra nechte pečenáče zrát.
Nakládané kapří pečenáče
Autor: Marek Kučera Nakládané kapří pečenáče

reklama

Související témata: kapr , pečenáče , chuťovka , Malá jídla , Česká kuchyně