Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nakládané kapří pečenáče
Je to vlastně štědrovečerní kapr na druhou a geniální způsob, jak zhodnotit zbylé porce, prodloužit jim životnost, a ještě vytvořit famózní chuťovku na silvestrovské oslavy, respektive vyprošťovák po nich. Naše senzace s prvorepublikovými kořeny.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
Nálev:
- voda 500 ml
- lihový 8% ocet 500 ml
- bobkový list 3 ks
- nové koření 8 kuliček
Dokončení:
- osmažené porce kapra v trojobalu 8 ks
- velké cibule 2 ks
- čerstvé chilli papričky 6–10 ks podle velikosti
- citronový pepř (hotová směs koření)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve připravte vhodné, důkladně vymyté a vysterilizované uzavírací sklenice. Přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte do varu a krátce povařte.
- Porce osmaženého kapra rozkrájejte na menší kousky a vložte první vrstvu do sklenice (asi 3 kusy). Na ně rozložte kolečka cibule, chilli papričky a poprašte citronovým pepřem.
- Nakonec zalijte horkým nálevem, sklenice uzavřete a nejméně do Silvestra nechte pečenáče zrát.