Suroviny
- římský salát 6–8 listů
- celer 1 ks
- jablka (kyselejší) 1 menší ks
- červená řepa (předvařená nebo pečená) 1 menší ks
- makrela (v olivovém oleji; např. Franz Josef Kaiser) 1 balení
- kopr
- bílý jogurt (na ozdobu) 6 lžiček
Zálivka:
- olivový olej (např. Franz Josef Kaiser) 1 a 1/2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- javorový sirup 1 lžička
- hrubozrnná hořčice 1/2 lžičky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
- V misce si nejprve promíchejte ingredience na zálivku: olej, citronovou šťávu, javorový sirup, hořčici, sůl a pepř dle chuti.
- Římský salát nakrájejte na nudličky. Oloupaný celer nakrájejte nejdříve na slabé plátky a pak překrájejte na tenké hranolky. Na stejně tenké hranolky nakrájejte i jablko. To ale neloupejte, pouze odstraňte jádřince.
- Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Makrelu rozdělte vidličkou na menší kusy.
- Na dva talíře rozprostřete salát, hranolky celeru a jablka, kostičky řepy a vše přelijte zálivkou. Nakonec přidejte kousky makrely, dozdobte jogurtem podle chuti a snítkami kopru.

Svěží salát s celerem, jablkem a makrelou nevšední kombinace, která překvapí Zdroj: Franz Josef Kaiser
Další salát, ve kterém zužitkujete mořské ryby, ale tentokrát do zálivky! Pusťte si náš videorecept s podrobným postupem
Kompletní recept najdete ZDE: Caesar salát
Nebo mrkněte na další recepty s makrelou: