redakce Prima FRESH

Svěží salát s celerem, jablkem a makrelou – nevšední kombinace, která překvapí

Moje hodnocení
1x

Když se spojí kyselkavé jablko, zemitá řepa, křupavý celer a výrazná makrela, vznikne salát, který překvapí nejen chutí, ale i krásnou barvou na talíři. Připravte si tuhle netradiční kombinaci k obědu a zpestřete si jídelníček.

2 porce
30 minut

Suroviny

Zálivka:

Postup přípravy:

  1. V misce si nejprve promíchejte ingredience na zálivku: olej, citronovou šťávu, javorový sirup, hořčici, sůl a pepř dle chuti.
  2. Římský salát nakrájejte na nudličky. Oloupaný celer nakrájejte nejdříve na slabé plátky a pak překrájejte na tenké hranolky. Na stejně tenké hranolky nakrájejte i jablko. To ale neloupejte, pouze odstraňte jádřince.
  3. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Makrelu rozdělte vidličkou na menší kusy.
  4. Na dva talíře rozprostřete salát, hranolky celeru a jablka, kostičky řepy a vše přelijte zálivkou. Nakonec přidejte kousky makrely, dozdobte jogurtem podle chuti a snítkami kopru.

Další salát, ve kterém zužitkujete mořské ryby, ale tentokrát do zálivky! Pusťte si náš videorecept s podrobným postupem

Kompletní recept najdete ZDE: Caesar salát

Nebo mrkněte na další recepty s makrelou:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty