Čočka s uzenou makrelou a pečenou kořenovou zeleninou

Moje hodnocení
2x

Jíte čočku jen jednou do roka, abyste dodrželi novoroční tradici? Tak to děláte chybu. V chladných dnech jsou luštěniny, ke kterým čočka patří, ideální potravinou pro zahřátí. Dokáží zasytit, nezatíží rodinný rozpočet, jsou bohaté na bílkoviny a minerály a jsou vhodné i pro diabetiky. Ale hlavně chutnají báječně! Vyzkoušejte trochu netradiční spojení čočky s pečenou zeleninou a uzenou rybou.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Čočku vložte do vroucí vody a společně s kořenovou zeleninou uvařte na „skus“. Poté zeleninu nakrájejte na hranolky, jemně pocukrujte, zakápněte octem, osolte dle chuti a dopečte v troubě nebo na pánvi s rozpuštěným kouskem másla do zlatova.
  2. Čočku ochuťte sójovou omáčkou, utřeným česnekem, osolte, opepřete a přidejte na lžíci olivového oleje a zarestovanou cibuli.
  3. Makrely zbavte kůže a kostí a nakrájejte na kousky.
  4. Ochucenou čočku servírujte společně s kousky makrely a pečenou zeleninou.

PRIMA TIP: Můžete použít i jiné druhy čočky, například černou drobnozrnnou belugu nebo horskou čočku, která má zajíavou načervenalou barvu a oříškovou chuť. Obě varianty jsou drobnozrnné, takže se rychleji uvaří.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Menu Gold


Přečtěte si také

Recepty