Pikantní rybí pomazánka z uzené makrely

Moje hodnocení
53x

Rybičkové pomazánky jsou velmi oblíbené, připravit se dají z konzervovaného tuňáka, z pečeného lososa, ze sardinek, ale jakmile zkusíte jednou maso z uzené makrely, už nebudete chtít jinak :) Pravdou je, že to chce trochu trpělivost, protože je potřeba pečlivě obrat maso od kostí, ale stojí to za to. Zkuste třeba tuhle příjemně pikantní pomazánku s výraznou chutí. Ideální pohoštění na večírek s přáteli!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do větší mísy dejte tvaroh, majonézu, omáčku adžika. Přidejte najemno nasekanou červenou cibuli, na malé kostičky nakrájená sušená rajčata a nasekané kapary.
  2. Uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, promněte mezi prsty, aby v mase nezůstaly kostičky, a poté maso přidejte do mísy.
  3. Podle chuti dosolte, pomazánku jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.

PRIMA TIP: Zeleninovou omáčku adžiku můžete zaměnit za pikantní ajvar nebo ljutěnicu. Všechny tyto omáčky mají podobné složení i postup přípravy, jen se připravují v různých zemích pod různými názvy. V podstatě jde o jemně či hrubě rozmixovanou čalamádu z paprik, lilku a rajčat v různém poměru a dochucení.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty