Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní rybí pomazánka z uzené makrely
Suroviny (4–6 porce)
- měkký tvaroh 250 g
- majonéza 2 lžíce
- pikantní zeleninová omáčka adžika 3 lžičky
- malá červená cibule 1 ks
- sušená rajčata 8 ks
- kapary 2 lžičky
- celá uzená makrela 1 ks
- sůl
- chleba k podávání
Postup
- Do větší mísy dejte tvaroh, majonézu, omáčku adžika. Přidejte najemno nasekanou červenou cibuli, na malé kostičky nakrájená sušená rajčata a nasekané kapary.
- Uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, promněte mezi prsty, aby v mase nezůstaly kostičky, a poté maso přidejte do mísy.
- Podle chuti dosolte, pomazánku jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.
PRIMA TIP: Zeleninovou omáčku adžiku můžete zaměnit za pikantní ajvar nebo ljutěnicu. Všechny tyto omáčky mají podobné složení i postup přípravy, jen se připravují v různých zemích pod různými názvy. V podstatě jde o jemně či hrubě rozmixovanou čalamádu z paprik, lilku a rajčat v různém poměru a dochucení.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))