Suroviny
- měkký tvaroh 250 g
- majonéza 2 lžíce
- omáčky (pikantní zeleninová omáčka adžika) 3 lžičky
- červená cibule (malá ) 1 ks
- sušená rajčata 8 ks
- kapary 2 lžičky
- uzená makrela (celá ) 1 ks
- chléb (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
- Do větší mísy dejte tvaroh, majonézu, omáčku adžika. Přidejte najemno nasekanou červenou cibuli, na malé kostičky nakrájená sušená rajčata a nasekané kapary.
- Uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, promněte mezi prsty, aby v mase nezůstaly kostičky, a poté maso přidejte do mísy.
- Podle chuti dosolte, pomazánku jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.
PRIMA TIP: Zeleninovou omáčku adžiku můžete zaměnit za pikantní ajvar nebo ljutěnicu. Všechny tyto omáčky mají podobné složení i postup přípravy, jen se připravují v různých zemích pod různými názvy. V podstatě jde o jemně či hrubě rozmixovanou čalamádu z paprik, lilku a rajčat v různém poměru a dochucení.
S Klárou v kuchyni: Pikantní rybí pomazánka z uzené makrely 2 Zdroj: Klára Michalová