Najděte si recept
Na co máte chuť?

Brambory na loupačku s ochuceným sýrem cottage a uzenou makrelou
Pokud hledáte tipy na rychlé a jednoduché recepty, pak pro vás máme jeden zaručený tip! Brambory na loupačku jsou vždy dobrý nápad. Zkuste je podávat s lehkým sýrem cottage ochuceným jarními bylinkami a navrch natrhejte maso z uzené makrely.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- menší neloupané brambory (nejlépe ranné) 400 g
- sůl
- sýr cottage 200 g (1 kelímek)
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- česnek podivný nebo medvědí (případně pažitka nebo jarní cibulka) 1 hrst
- uzená makrela 1/2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V osolené vodě uvařte celé neoloupané, ale dobře omyté brambroy doměkka.
- V misce smíchejte sýr cottage, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl a pepř a nakonec vmíchejte nasekané bylinky nebo jarní cibulku.
- Brambory rozkrojte, nandejte na talíře, navrch dejte ochucený cottage sýr a vše poklaďte kousky obrané uzené makrely (předem opatrně vyberte z masa kosti).
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))