Suroviny
- brambory (menší neloupané,nejlépe ranné) 400 g
- cottage 200 g (1 kelímek)
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1/2 citronu
- citronová šťáva 1 lžíce
- česnek (podivný nebo medvědí (případně pažitka nebo jarní cibulka)) 1 hrst
- uzená makrela 1/2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V osolené vodě uvařte celé neoloupané, ale dobře omyté brambroy doměkka.
- V misce smíchejte sýr cottage, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl a pepř a nakonec vmíchejte nasekané bylinky nebo jarní cibulku.
- Brambory rozkrojte, nandejte na talíře, navrch dejte ochucený cottage sýr a vše poklaďte kousky obrané uzené makrely (předem opatrně vyberte z masa kosti).
Brambory na loupačku s ochuceným sýrem cottage a uzenou makrelou 2 Zdroj: Klára Michalová