Tacos placky
- kukuřičná mouka (hladká)
- hladká mouka
- voda
- sůl
- olej (na smažení)
Pico de gallo
- cherry rajčata
- česnek 1 stroužek
- koriandr (čerstvý)
- cibule
- limetková šťáva
- červená chilli paprička
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve naporcujte makrelu na filety, pečlivě rybu zbavte kostí a nechte zatím stranou.
- Dále se pusťte do přípravy těsta na tacos. Pšeničnou mouku a kukuřičnou hladkou mouku smíchejte s vlažnou vodou, osolte a vytvořte kompaktní těsto (přibližně 1:1). Těsto nechte alespoň 20 minut odpočinout. Poté vytvořte asi 6 kuliček velikosti golfového míčku a rozválejte je na tenké placičky. Placičky vkládejte do rozpálené ocelové pánve s trochou oleje a opékejte z každé strany cca 2 minuty. Tacos by měly zůstat pružné.
- Nyní nasolte kůži makrely a usmažte filety na pánvi na trošce oleje, nejprve kůží dolů hezky dokřupava, poté filety obraťte a krátce dosmažte.
- Na Pico de Gallo nakrájejte rajčata na malé kostičky a ve velké míse je smíchejte s najemno nasekanou cibulí, chilli papričkami zbavených semínek, stroužkem česneku, posekaným čerstvým koriandrem a limetkovou šťávou. Osolte a servírujte s tacos a rybou.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Ondřej Molina a Bára Šimůnková Zdroj: FTV Prima