VE VARU: Rybí tacos z makrely s pikantní salsou Pico de Gallo

Moje hodnocení
1x

V prvním díle kulinárního pořadu připravili Ondřej Molina společně s Bárou Šimůnkovou jednoduché placky tacos, které naplnili smaženými kousky makrely a rajčatovou salsou. Efektní pohoštění na večírek v mexickém stylu u vašich hostů určitě zaboduje.

2 porce
30 minut
mexická

Ryba

Tacos placky

Pico de gallo

Postup přípravy

  1. Nejprve naporcujte makrelu na filety, pečlivě rybu zbavte kostí a nechte zatím stranou.
  2. Dále se pusťte do přípravy těsta na tacos. Pšeničnou mouku a kukuřičnou hladkou mouku smíchejte s vlažnou vodou, osolte a vytvořte kompaktní těsto (přibližně 1:1). Těsto nechte alespoň 20 minut odpočinout. Poté vytvořte asi 6 kuliček velikosti golfového míčku a rozválejte je na tenké placičky. Placičky vkládejte do rozpálené ocelové pánve s trochou oleje a opékejte z každé strany cca 2 minuty. Tacos by měly zůstat pružné.
  3. Nyní nasolte kůži makrely a usmažte filety na pánvi na trošce oleje, nejprve kůží dolů hezky dokřupava, poté filety obraťte a krátce dosmažte.
  4. Na Pico de Gallo nakrájejte rajčata na malé kostičky a ve velké míse je smíchejte s najemno nasekanou cibulí, chilli papričkami zbavených semínek, stroužkem česneku, posekaným čerstvým koriandrem a limetkovou šťávou. Osolte a servírujte s tacos a rybou.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty