S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s uzenou makrelou

Moje hodnocení
5x

Rybičkové pomazánky patří mezi ty nejoblíbenější a připravují se na spoustu způsobů a hlavně z různých druhů ryb. Zkuste protentokrát vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se vám výbornou chutí!

4 porce
10 minut

Suroviny

  • polotučný tvaroh 1 vanička (250 g)
  • hrubozrnná hořčice 2 lžíce
  • celá uzená makrela 1 ks
  • jarní cibulka 2 ks
  • kyselé okurky 3 ks
  • pažitka, najemno nasekaná 1 lžíce
  • šťáva z 1/2 limety
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • vejce natvrdo 3 ks
  • dobrý chléb k podávání

Postup přípravy

  1. Do větší misky dejte tvaroh a hořčici. Celou uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, aby bylo zcela bez kostí, přidejte do misky.
  2. Jarní cibulky nasekejte nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky, dále přidejte nasekanou pažitku, limetovou šťávu a sůl s pepřem.
  3. Promíchejte a nakonec vmíchejte vejce natvrdo nakrájená na malé kostičky.
  4. Podávejte s dobrým chlebem, nejlépe nasucho opečeným.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty