Suroviny
- polotučný tvaroh 1 vanička (250 g)
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- uzená makrela (celá ) 1 ks
- kyselé okurky 3 ks
- pažitka (najemno nasekaná) 1 lžíce
- limetková šťáva z 1/2 limety
- vejce natvrdo 3 ks
- chléb (dobrý chléb k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do větší misky dejte tvaroh a hořčici. Celou uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, aby bylo zcela bez kostí, přidejte do misky.
- Jarní cibulky nasekejte nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky, dále přidejte nasekanou pažitku, limetovou šťávu a sůl s pepřem.
- Promíchejte a nakonec vmíchejte vejce natvrdo nakrájená na malé kostičky.
- Podávejte s dobrým chlebem, nejlépe nasucho opečeným.
S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s uzenou makrelou 2 Zdroj: Klára Michalová