Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Tvarohová pomazánka s uzenou makrelou
Rybičkové pomazánky patří mezi ty nejoblíbenější a připravují se na spoustu způsobů a hlavně z různých druhů ryb. Zkuste protentokrát vyměnit tuňáka či sardinky za uzenou makrelu. Kupte ji celou a pečlivě ji oberte, aby v mase nezůstala ani kostička. Odmění se vám výbornou chutí!
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- polotučný tvaroh 1 vanička (250 g)
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- celá uzená makrela 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- kyselé okurky 3 ks
- pažitka, najemno nasekaná 1 lžíce
- šťáva z 1/2 limety
- sůl a čerstvě namletý pepř
- vejce natvrdo 3 ks
- dobrý chléb k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do větší misky dejte tvaroh a hořčici. Celou uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, aby bylo zcela bez kostí, přidejte do misky.
- Jarní cibulky nasekejte nadrobno, kyselé okurky na malé kostičky, dále přidejte nasekanou pažitku, limetovou šťávu a sůl s pepřem.
- Promíchejte a nakonec vmíchejte vejce natvrdo nakrájená na malé kostičky.
- Podávejte s dobrým chlebem, nejlépe nasucho opečeným.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))