Kanapky s jednoduchou pomazánkou z uzené makrely

Moje hodnocení
1x

Pomazánky patří mezi stálice v pohoštění na různé typy oslav. Ať už je namažete na chlebíčky nebo menší kanapky, vždy budou mít úspěch. Mezi favority patří pomazánky z různých konzervovaných ryb. Použít můžete tuňáka, sardinky, lososa nebo třeba výraznou uzenou makrelu.

4 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Sýr vložte do mísy. Přidejte uzenou makrelu a vidličkami maso natrhejte najemno a promíchejte se sýrem.
  2. Cibuli a kyselé okurky nakrájejte na jemné kostičky. Přidejte do misky s rybou. Přidejte také prolisovaný česnek, hořčici, citronovou šťávu, najemno nakrájený tymián, špetku soli a pepře. Dobře promíchejte.
  3. Pečivo nakrájejte na plátky. Každý kousek potřete pomazánkou. Cibuli nakrájejte na jemná půlkolečka, okurky na plátky a kanapky jimi ozdobte.
  4. Posypejte microgreens nebo najemno nakrájenou petrželkou a servírujte.

Vyzkoušejte také tuňákovou pomazánku s vejci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší tuňáková pomazánka s vejci

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty