Suroviny
- čerstvý sýr (typu Lučina) 100 g
- uzená makrela (konzervovaná) 1 plechovka
- červená cibule (menší) 1/2 ks
- kyselá okurka 1–2 ks
- česnek 1 stroužek
- dijonská hořčice 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžíce
- tymián (lístky) 1 rovná lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Sýr vložte do mísy. Přidejte uzenou makrelu a vidličkami maso natrhejte najemno a promíchejte se sýrem.
- Cibuli a kyselé okurky nakrájejte na jemné kostičky. Přidejte do misky s rybou. Přidejte také prolisovaný česnek, hořčici, citronovou šťávu, najemno nakrájený tymián, špetku soli a pepře. Dobře promíchejte.
- Pečivo nakrájejte na plátky. Každý kousek potřete pomazánkou. Cibuli nakrájejte na jemná půlkolečka, okurky na plátky a kanapky jimi ozdobte.
- Posypejte microgreens nebo najemno nakrájenou petrželkou a servírujte.
Vyzkoušejte také tuňákovou pomazánku s vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší tuňáková pomazánka s vejci