Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Zdroj: Citrony a limety
Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Zdroj:
Citrony a limety
Nasládlá červená řepa a ostrý křen tvoří překvapivě harmonickou kombinaci, jejíž pikantnost vyváží tučné rybí maso. Makrela je navíc cenným zdrojem vitaminu B12, hořčíku, železa a omega-3 mastných kyselin a zároveň patří k nemnoha volně loveným mořským rybám, na kterých si můžete pochutnat bez výčitek svědomí.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy omyjte, ale neokrajujte. Každou zvlášť zabalte do alobalu. Vyskládejte je na plech a pečte je zhruba 45 minut – 1 hodinu doměkka. Ještě horké je oloupejte.
-
Rozpalte grilovací pánev. Filety z makrely potřete máslem a grilujte kůží dolů 4 minuty (dle velikosti filetu). Poté rybu obraťte, grilujte další 2 minuty a odstavte.
-
Řepu rozmačkejte nahrubo, vmíchejte křen, strouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu ze 2 citronů a petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.
-
Makrelu podávejte s červenou řepou s křenem a dílky zbylého citronu k zakápnutí.
Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Zdroj: Citrony a limety
Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Zdroj:
Citrony a limety
Zajímavé recepty z citrusů najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: