návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Autor: Citrony a limety Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Nasládlá červená řepa a ostrý křen tvoří překvapivě harmonickou kombinaci, jejíž pikantnost vyváží tučné rybí maso. Makrela je navíc cenným zdrojem vitaminu B12, hořčíku, železa a omega-3 mastných kyselin a zároveň patří k nemnoha volně loveným mořským rybám, na kterých si můžete pochutnat bez výčitek svědomí.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Řepy omyjte, ale neokrajujte. Každou zvlášť zabalte do alobalu. Vyskládejte je na plech a pečte je zhruba 45 minut – 1 hodinu doměkka. Ještě horké je oloupejte. 
  2. Rozpalte grilovací pánev. Filety z makrely potřete máslem a grilujte kůží dolů 4 minuty (dle velikosti filetu). Poté rybu obraťte, grilujte další 2 minuty a odstavte. 
  3. Řepu rozmačkejte nahrubo, vmíchejte křen, strouhanou kůru a čerstvě vymačkanou šťávu ze 2 citronů a petrželku. Podle chuti osolte a opepřete. 
  4. Makrelu podávejte s červenou řepou s křenem a dílky zbylého citronu k zakápnutí.
Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem
Autor: Citrony a limety Makrela s rozmačkanou červenou řepou a křenem

Zajímavé recepty z citrusů najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Citrony a limety
Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla