Suroviny
- uzená makrela 1 ks
- čerstvý sýr (nebo tvaroh) 100 – 150 g
- citronová šťáva 3 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- jarní cibulka (nebo šalotka) 1 ks
- pažitka (nebo hladkolistá petržel) 1/2 svazku
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- kurkuma
- uzená mletá paprika
- ředkvičky (čerstvé nebo nakládané ve sladkokyselém nálevu)
- hladkolistá petržel (lístky k servírování)
- kváskový chleba
Postup přípravy
- Uzenou makrelu nejprve stáhněte z kůže a důkladně oberte do misky, pečlivě odstraňte všechny kosti.
- Přidejte čerstvý sýr nebo tvaroh, citronovou šťávu, pepř, uzenou papriku, kurkumu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku či petržel, zakápněte lžící olivového oleje a osolte.
- Namažte na dobrý kváskový chléb. Můžete dozdobit ředkvičkou a petrželkou.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Vyzkoušejte také výtečnou tuňákovou pomazánku s vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE