Suroviny
- uzená makrela 1 ks
 - čerstvý sýr (nebo tvaroh) 100 – 150 g
 - citronová šťáva 3 lžíce
 - olivový olej 1 lžíce
 - jarní cibulka (nebo šalotka) 1 ks
 - pažitka (nebo hladkolistá petržel) 1/2 svazku
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 - kurkuma
 - uzená mletá paprika
 - ředkvičky (čerstvé nebo nakládané ve sladkokyselém nálevu)
 - hladkolistá petržel (lístky k servírování)
 - kváskový chleba
 
Postup přípravy
- Uzenou makrelu nejprve stáhněte z kůže a důkladně oberte do misky, pečlivě odstraňte všechny kosti.
 - Přidejte čerstvý sýr nebo tvaroh, citronovou šťávu, pepř, uzenou papriku, kurkumu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku nebo pažitku či petržel, zakápněte lžící olivového oleje a osolte.
 - Namažte na dobrý kváskový chléb. Můžete dozdobit ředkvičkou a petrželkou.
 
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
 - Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
 
    
    
Vyzkoušejte také výtečnou tuňákovou pomazánku s vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE