Osobní vinotéka

Grilovaná makrela s jablečno-křenovým salátem a citronem

Moje hodnocení
5x

Mořské ryby jsou na našich stolech stále spíše výjimkou. Léto je však skvělou příležitostí, kdy to napravit. Rybám totiž sluší grilování, vybírejte mořské ryby s pevným masem – například makrela je tučnější, a díky tomu si zachová svou šťavnatost.

4 porce
60 minut

Suroviny

Salát

Postup přípravy

  1. Makrelu potřete nasekaným česnekem a petrželí, poté osolte, zakápněte olivovým olejem a nechte hodinu marinovat. Marinovanou makrelu pak nechte na rozpáleném grilu opéct z obou stran, z každé strany asi 5 minut.
  2. Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kostičky, přidejte zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, křen a špetku soli.
  3. Makrelu podávejte s grilovaným chlebem a salátem.

Tip sommeliera: „Tato delikátní úprava makrely vyžaduje komplexní víno. Freixenet Sauvignon blanc je plné, strukturované víno s výrazným aroma po citrusech, angreštu a tóny černého rybízu. Chuť je velmi příjemná, středně plná a jemná kyselina. A proto je dokonalou volbou právě pro tento pokrm,“ říká sommelier Petr Mašek. Vybrané víno zakoupíte výhradně na www.osobnivinoteka.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Osobní vinotéka


Přečtěte si také

Recepty