zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaná makrela s jablečno-křenovým salátem a citronem
Autor: Osobní vinotéka Grilovaná makrela s jablečno-křenovým salátem a citronem

Grilovaná makrela s jablečno-křenovým salátem a citronem

Hodnoceno: 5x
Mořské ryby jsou na našich stolech stále spíše výjimkou. Léto je však skvělou příležitostí, kdy to napravit. Rybám totiž sluší grilování, vybírejte mořské ryby s pevným masem – například makrela je tučnější, a díky tomu si zachová svou šťavnatost.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Salát:

Postup

  1. Makrelu potřete nasekaným česnekem a petrželí, poté osolte, zakápněte olivovým olejem a nechte hodinu marinovat. Marinovanou makrelu pak nechte na rozpáleném grilu opéct z obou stran, z každé strany asi 5 minut.
  2. Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kostičky, přidejte zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, křen a špetku soli.
  3. Makrelu podávejte s grilovaným chlebem a salátem.

Tip sommeliera: „Tato delikátní úprava makrely vyžaduje komplexní víno. Freixenet Sauvignon blanc je plné, strukturované víno s výrazným aroma po citrusech, angreštu a tóny černého rybízu. Chuť je velmi příjemná, středně plná a jemná kyselina. A proto je dokonalou volbou právě pro tento pokrm,“ říká sommelier Petr Mašek. Vybrané víno zakoupíte výhradně na www.osobnivinoteka.cz

Grilovaná makrela s jablečno-křenovým salátem a citronem
Autor: Osobní vinotéka Grilovaná makrela s jablečno-křenovým salátem a citronem

reklama

Související témata: mořské ryby , makrela , grilování , jablka , Hlavní jídla