Suroviny
- těstoviny (drobné, přílohové) 500 g
- máslo 2 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (velká, nakrájená na kostičky) 1 ks
- rajčatový protlak 1 lžíce
- sušený česnek (nebo 2 stroužky česneku, rozetřené) 1 lžička
- mletá sladká paprika 2 lžíce
- sterilovaná cizrna (scezená a propláchnutá) 2 plechovky (800 g)
- hladká mouka 1 lžíce
- zeleninový vývar 230 ml
- krájená rajčata (konzervovaná) 200 g
- zakysaná smetana 120 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chilli vločky (nemusí být)

Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je, vsypte do mísy a promíchejte s polovinou másla a petrželí.
- Mezitím, co se těstoviny vaří, ve velké pánvi rozehřejte zbylé máslo, olej, vsypte cibuli, osolte ji a opepřete. Promíchávejte při střední teplotě asi 5 minut.
- Vmíchejte rajčatovou pastu a česnek a smažte ještě asi 3 minuty.
- Pak poprašte paprikou a vmíchejte cizrnu, zaprašte moukou, promíchejte, zalijte vývarem, přidejte rajčata, smetanu a případně trochu chilli.
- Dobře promíchejte a zlehka povařte asi 5 minut, nenechte dojít k varu. Nakonec vmíchejte těstoviny a podávejte.
Vyzkoušejte také klasické kuře na paprice podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem
Inspirujte se i dalšími originálními recepty s cizrnou