Jíme zdravě s dětmi

Vaříme pro děti: Králičí směs s cizrnou a rajčaty

Moje hodnocení
1x

Králičí maso patří mezi nejzdravější kvůli svému nízkému obsahu tuku a cholesterolu a jemné chuti. Děti ho ale často odmítají při představě, že by měly sníst chundelatého roztomilouše. V drobných kostičkách v dušeném ragú plném zeleniny a oříškové cizrny ho však hledat nebudou.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Stehna nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Vsypte do něj cibuli a restujte ji zhruba 4 minuty, pak vsypte maso a za občasného míchání opékejte ještě 5–6 minut.
  2. Cizrnu vsypte do hrnce, přidejte rajčata, majoránku a vodu, promíchejte, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 13–15 minut na středním stupni doměkka. Tekutina by se měla zredukovat zhruba na polovinu. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Cizrnu si vybírejte vařenou v páře nebo konzervovanou ve vodě, slaný nálev by jídlu zbytečně dodával soli. Suchou cizrnu propláchněte, namočte předem a uvařte podle návodu na obalu doměkka. Až poté ji promíchejte s masem a rajčaty a společně povařte.
  • Tento pokrm je vhodný už pro děti ve věku 2–6 let.

Vyzkoušejte také těstoviny s králičím ragú a parmazánem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě s dětmi

Kolektiv autorů Jíme zdravě s dětmi

Oblíbená trojka Jíme zdravě oslovila lékařku Lenku Karbanovou a nutriční terapeutku Vendulu Večeřovou a společně vytvořili kuchařku pro děti s jasným cílem – vytvořit jim správné stravovací návyky od prvních příkrmů do 12 let. Pak už je budou mít tak zakořeněné, že budou jíst zdravě a chutně samy.

Nápadité, lahodné a jednoduché recepty jsou osvědčeným klíčem ke změně stravování, přehledné kapitoly vás přirozeně provedou výběrem, co budete dneska vařit i s ohledem na věk vašich strávníků. Stovku receptů doplňují texty o zavádění příkrmů, správném stravování dětí i jejich vývoji. Vědecky podloženo a osobně vyzkoušeno mnoha dětmi i jejich rodiči! Trio Jíme zdravě opět dokázalo, že zdravě, chutně a pestře může jíst každý a každý den a vaření vás nemusí stát výplatu, nervy ani všechen volný čas.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty