Suroviny
- králičí stehno (vykostěné) 150 g
- cibule (malá) 1 ks
- řepkový olej 1 lžíce
- cizrna (konzervovaná) 150 g
- krájená rajčata (konzervovaná) 150 g
- majoránka (sušená) 1 lžička
- voda (kojenecká) 400 ml
Postup přípravy
- Stehna nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej na středním stupni. Vsypte do něj cibuli a restujte ji zhruba 4 minuty, pak vsypte maso a za občasného míchání opékejte ještě 5–6 minut.
- Cizrnu vsypte do hrnce, přidejte rajčata, majoránku a vodu, promíchejte, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 13–15 minut na středním stupni doměkka. Tekutina by se měla zredukovat zhruba na polovinu. Ihned podávejte.
PRIMA TIP: Cizrnu si vybírejte vařenou v páře nebo konzervovanou ve vodě, slaný nálev by jídlu zbytečně dodával soli. Suchou cizrnu propláchněte, namočte předem a uvařte podle návodu na obalu doměkka. Až poté ji promíchejte s masem a rajčaty a společně povařte.
- Tento pokrm je vhodný už pro děti ve věku 2–6 let.
Vyzkoušejte také těstoviny s králičím ragú a parmazánem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE