Martina Čerňanská

Pečené kuře s rajčaty a cizrnou

Moje hodnocení
16x

Výborné jídlo z pár surovin vás potěší snadnou přípravou a výraznou chutí. Ideální pro chvíle, kdy čekáte větší společnost.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku s kořením na pečené kuře a kousky kuřete v této směsi důkladně obalte a přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a kousky kuřete na něm orestujte dozlatova. Vyjměte je ven a dejte stranou.
  2. Do kastrolu dejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova, zalejte vínem a vývarem, přidejte sekaná rajčata a slitou cizrnu. Přiveďte k varu a vařte 3–5 minut. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Do omáčky dejte zpátky kuře, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste 40 minut. Dále vařte ještě dalších 20 minut bez pokličky.
  3. Před podáváním zasypte nasekanou petrželkou. Servírujte s rýží, kuskusem nebo vařenou quinoou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty