Suroviny
- mouka 45 ml
- koření (kořenící směs na kuře)
- celé kuře (velké kuře, naporcované na menší kousky) 1 ks
- olivový olej 45 ml
- česnek 3 stroužky
- cibule 2 ks
- krájená rajčata 1 plechovka
- cizrna 1 plechovka
- bílé víno 125 ml
- kuřecí vývar 125 ml
- sůl 1 špetka
- černý pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- cukr krupice
- petrželka (nasekaná) 1 velká hrst
Postup přípravy
- Smíchejte mouku s kořením na pečené kuře a kousky kuřete v této směsi důkladně obalte a přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a kousky kuřete na něm orestujte dozlatova. Vyjměte je ven a dejte stranou.
- Do kastrolu dejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova, zalejte vínem a vývarem, přidejte sekaná rajčata a slitou cizrnu. Přiveďte k varu a vařte 3–5 minut. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Do omáčky dejte zpátky kuře, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste 40 minut. Dále vařte ještě dalších 20 minut bez pokličky.
- Před podáváním zasypte nasekanou petrželkou. Servírujte s rýží, kuskusem nebo vařenou quinoou.
Pečené kuře s rajčaty a cizrnouii Zdroj: isifa.com