Marcel Ihnačák

Rajčatová polévka s cizrnou a mangoldem podle Marcela Ihnačáka

Moje hodnocení
7x

Hustá hřejivá polévka potěší v chladných dnech, v zimě i při splínu. Společným vařením cizrny a rajčat se chutě prolnou a cizrna bude stále trochu křupavá. Pokud si usnadníte práci použitím konzervované cizrny, přípravu sice o pár minut urychlíte, ale cizrna může příliš změknout. Mimo sezonu mangoldu můžete použít špenát, listy petrželky, kerblíku či libečku, pak bude stačit jedna hrst.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte 12 hodin předem do studené vody.
  2. Šalotky a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, celer nasekejte najemno. V hrnci rozehřejte olej, vsypte šalotky, celer a česnek a za občasného míchání restujte dozlatova.
  3. Namočenou cizrnu sceďte a přidejte do hrnce, promíchejte, zlehka osolte a opepřete a přibližně 5 minut duste. Mezitím pokrájejte v konzervě rajčata. Přilijte je k cizrně, zalijte 250 ml horké vody, přiklopte a na mírném stupni vařte zhruba 30 minut, až cizrna změkne.
  4. Polévku rozdělte na talíře, posypte lístky mangoldu a majoránky a zakápněte olivovým olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty