Kořeněná cizrna s chorizem a rajčatovou omáčkou
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kořeněná cizrna s chorizem a rajčatovou omáčkou
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Slané jídlo dochucené skořicí? I takovou specialitu si můžete doma dopřát, při správném povaření totiž dostane jídlo velmi příjemnou zemitou chuť. Recept je navíc velice jednoduchý, ale výsledek zkrátka famózní.
Postup přípravy
-
Cizrnu den předem namočte do vody a nechte přes noc nabobtnat.
-
Druhý den ji slijte a v čisté vodě s trochou soli uvařte doměkka. Pokud použijete konzervovanou, stačí ji scedit a rovnou použít do směsi.
-
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájené chorizo a opékejte.
-
Potom přidejte skořici a papriku a krátce nechte zpěnit.
-
Směs zalijte rajčatovou passatou, přidejte okapanou cizrnu, osolte a nechte probublávat asi 20 minut, aby se chutě propojily.
-
V případě potřeby během dušení přidejte trochu vody, aby se dno hrnce nepřipalovalo.
-
Hotovou cizrnu podávejte posypanou nadrobno nasekanou petrželkou a ideálně s pečivem, rýží nebo třeba plackami.
Kořeněná cizrna s chorizem a rajčatovou omáčkou 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kořeněná cizrna s chorizem a rajčatovou omáčkou 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo