Tereza Pánková ,
S vášní pro jídlo

Kořeněná cizrna s chorizem a rajčatovou omáčkou

Moje hodnocení
4x

Slané jídlo dochucené skořicí? I takovou specialitu si můžete doma dopřát, při správném povaření totiž dostane jídlo velmi příjemnou zemitou chuť. Recept je navíc velice jednoduchý, ale výsledek zkrátka famózní.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • suchá cizrna 200 g (nebo cca 2 plechovky konzervované)
  • cibule 1 ks
  • olej 2 lžíce
  • skořice 1/2 lžičky
  • uzená červená paprika (uzená mletá paprika) 1/2 lžičky
  • klobása chorizo nebo jiná papriková klobása 1 ks
  • rajčatová passata 500 g
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Postup přípravy

  1. Cizrnu den předem namočte do vody a nechte přes noc nabobtnat.
  2. Druhý den ji slijte a v čisté vodě s trochou soli uvařte doměkka. Pokud použijete konzervovanou, stačí ji scedit a rovnou použít do směsi.
  3. Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájené chorizo a opékejte.
  4. Potom přidejte skořici a papriku a krátce nechte zpěnit.
  5. Směs zalijte rajčatovou passatou, přidejte okapanou cizrnu, osolte a nechte probublávat asi 20 minut, aby se chutě propojily.
  6. V případě potřeby během dušení přidejte trochu vody, aby se dno hrnce nepřipalovalo.
  7. Hotovou cizrnu podávejte posypanou nadrobno nasekanou petrželkou a ideálně s pečivem, rýží nebo třeba plackami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty