Suroviny
- cizrna (suchá ) 200 g (nebo cca 2 plechovky konzervované)
- cibule 1 ks
- olej 2 lžíce
- skořice 1/2 lžičky
- uzená červená paprika (mletá ) 1/2 lžičky
- klobása chorizo (nebo jiná papriková klobása) 1 ks
- rajčatová passata 500 g
- petrželka (čerstvá )
- sůl
Postup přípravy
- Cizrnu den předem namočte do vody a nechte přes noc nabobtnat.
- Druhý den ji slijte a v čisté vodě s trochou soli uvařte doměkka. Pokud použijete konzervovanou, stačí ji scedit a rovnou použít do směsi.
- Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájené chorizo a opékejte.
- Potom přidejte skořici a papriku a krátce nechte zpěnit.
- Směs zalijte rajčatovou passatou, přidejte okapanou cizrnu, osolte a nechte probublávat asi 20 minut, aby se chutě propojily.
- V případě potřeby během dušení přidejte trochu vody, aby se dno hrnce nepřipalovalo.
- Hotovou cizrnu podávejte posypanou nadrobno nasekanou petrželkou a ideálně s pečivem, rýží nebo třeba plackami.
Kořeněná cizrna s chorizem a rajčatovou omáčkou 2 Zdroj: S vášní pro jídlo