Rajčatová miska s cizrnou

Moje hodnocení
3x

Připomíná lečo a díky uzené paprice vlastně maličko i guláš. Jedno je ale jisté, toto jídlo ja naprosto famózní! Určitě se nebojte experimentovat a přihoďte listy kadeřávku nebo špenátu.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • extra virgin olivový olej (olivový olej)
  • cibule (velká cibule) 1 ks
  • sladká červená paprika 1 ks
  • římský kmín 1 lžička
  • uzená sladká paprika 1 lžička
  • velká hrst nasekaných bylinek (petrželka a trochu bazalky)
  • konzerva nakrájených rajčat 1 ks
  • cizrna 1 konzerva
  • voda cca 100 ml
  • kešu 1 hrst

Postup přípravy

  1. Nakrájejte cibuli na malé kostičky a červenou papriku na větší kostky.
  2. Vezměte si hlubší pánev, rozehřejte v ní trochu olivového oleje, přihoďte cibuli a papriku.
  3. Restujte, dokud zelenina lehce nezměkne. Přidejte koření a restujte 1 minutku.
  4. Přidejte konzervu rajčat i cizrnu, přilijte cca 100 ml vody a nechte pobublávat cca 10 minut. Osolte a opepřete.
  5. Navrch posypte orestovanými kešu a podávejte s bylinkami a hlavně s hummusem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty