Suroviny
- olivový olej
- cibule (velká ) 1 ks
- červená paprika (sladká ) 1 ks
- římský kmín 1 lžička
- uzená paprika (sladká ) 1 lžička
- bylinky (velká hrst nasekaných bylinek (petrželka a trochu bazalky))
- krájená rajčata (konzerva ) 1 ks
- cizrna 1 konzerva
- voda cca 100 ml
- kešu 1 hrst
Postup přípravy
- Nakrájejte cibuli na malé kostičky a červenou papriku na větší kostky.
- Vezměte si hlubší pánev, rozehřejte v ní trochu olivového oleje, přihoďte cibuli a papriku.
- Restujte, dokud zelenina lehce nezměkne. Přidejte koření a restujte 1 minutku.
- Přidejte konzervu rajčat i cizrnu, přilijte cca 100 ml vody a nechte pobublávat cca 10 minut. Osolte a opepřete.
- Navrch posypte orestovanými kešu a podávejte s bylinkami a hlavně s hummusem.
Rajčatová miska s cizrnou 1 Zdroj: P&G Foodies