Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně
Tato polévka plná zeleniny, cizrny a těstovin je sama o sobě hlavním chodem. Pokud ji nebudete podávat hned a necháte ji chvíli odstát, těstoviny nasáknou tekutou složku a z polévky se stane hutný pokrm. Pokud budete chtít navrátit polévce její řidší konzistenci, stačí přilít trochu vývaru a zlehka ohřát.
Postup přípravy
-
V hrnci na středním až vysokém plamenu rozehřejte olej. Přidejte celer, mrkev, cibuli a rozmarýn a 8–10 minut restujte doměkka.
-
Přidejte vývar a cizrnu a zvolna vařte 5 minut. Polovinu cizrny odeberte a rozmixujte dohladka, načež ji do hrnce vraťte. Přidejte těstoviny a vařte 10 minut, dokud nejsou al dente.
-
Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželovou natí a parmazánem.
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli 2
Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli 2
Zdroj:
Saveur - šťastná italská kuchyně