Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli

Moje hodnocení
7x

Tato polévka plná zeleniny, cizrny a těstovin je sama o sobě hlavním chodem. Pokud ji nebudete podávat hned a necháte ji chvíli odstát, těstoviny nasáknou tekutou složku a z polévky se stane hutný pokrm. Pokud budete chtít navrátit polévce její řidší konzistenci, stačí přilít trochu vývaru a zlehka ohřát.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na středním až vysokém plamenu rozehřejte olej. Přidejte celer, mrkev, cibuli a rozmarýn a 8–10 minut restujte doměkka.
  2. Přidejte vývar a cizrnu a zvolna vařte 5 minut. Polovinu cizrny odeberte a rozmixujte dohladka, načež ji do hrnce vraťte. Přidejte těstoviny a vařte 10 minut, dokud nejsou al dente.
  3. Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželovou natí a parmazánem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Saveur

Saveur

Z redakce oblíbeného amerického kulinářského časopisu přichází i nová kultovní italská kuchařka, která nabízí 100 receptů z archivů časopisu. Fantastické recepty jsou doplněné krásnými barevnými fotografiemi a zajímavostmi o celosvětově oblíbené italské kuchyni.

Naleznete zde klasické i zcela nové recepty plné typických italských chutí, vůní a ingrediencí – zkrátka vše, co potřebujete k přípravě skvělého italského jídla.

Recepty jsou seřazeny do následujících kategorií: předkrmy, polévky a saláty, těstoviny, rizoto a pizza, maso a ryby, zelenina, dezerty.

Pusťte se do kulinářského dobrodružství s touto klasickou italskou kuchařkou!


Přečtěte si také

Recepty