Suroviny
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- řapíkatý celer (nahrubo nakrájený) 2 řapíky
- mrkev (nahrubo nakrájená) 1 ks
- cibule (nahrubo nakrájená) 1 ks
- rozmarýn (čerstvý, lístky nasekané) 3 snítky
- zeleninový vývar 6 šálků
- sterilovaná cizrna (konzervovaná cizrna, slitá a propláchnutá) 1 plechovka (425 g)
- těstoviny (cavatelli nebo jiné krátké těstoviny) 225 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- strouhaný parmazán (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Postup přípravy
- V hrnci na středním až vysokém plamenu rozehřejte olej. Přidejte celer, mrkev, cibuli a rozmarýn a 8–10 minut restujte doměkka.
- Přidejte vývar a cizrnu a zvolna vařte 5 minut. Polovinu cizrny odeberte a rozmixujte dohladka, načež ji do hrnce vraťte. Přidejte těstoviny a vařte 10 minut, dokud nejsou al dente.
- Osolte a opepřete. Podávejte posypané petrželovou natí a parmazánem.
Italská polévka z cizrny a těstovin cavatelli 2 Zdroj: Saveur - šťastná italská kuchyně