Suroviny
- kuřecí prsní řízek 600 g
- cibule 1 ks
- sterilovaná cizrna 300 g
- červená paprika 1 ks
- zázvor 1cm kousek
- česnek 1 stroužek
- brambory 200 g
- červená curry pasta 1/2 lžíce
- kokosové mléko 400 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte najemno, zázvor na malé kousky, papriku a maso na kostky a brambory s česnekem na tenké plátky. Maso osolte a opepřete.
- Rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte dozlatova. Vmíchejte papriku, brambory, plátky česneku a vše opečte. Poté nechte prohřívat pod pokličkou 5 minut.
- Vmíchejte zázvor, kari pastu a míchejte, až se zcela rozpustí. Poté přidejte do pokrmu scezenou cizrnu, přilejte kokosové mléko a vše prohřejte. Stáhněte z ohně.
- Kari podávejte s rýží. Můžete pokapat limetkou a doplnit bylinkami. Kari můžete připravit ze zeleniny podle sezony. Skvěle bude chutnat s chřestem, rajčaty, zelenými fazolkami i hráškem. Pokud si libujete v pikantních chutích, přidejte více červené kari pasty.
PRIMA TIP: Když chcete jídlo nechat probublávat bez připálení, je ideální automatická funkce pro dlouhý ohřev pod bodem varu, kterou mají třeba indukční varné desky MORA. Mnohokrát využijete i funkci pro udržování pokrmu v teple, dokud se všichni nesejdete u stolu.
Vyzkoušejte i další recepty na voňavá kari