MORA / Kapka medu

Jednoduché kuřecí kari s cizrnou a bramborem: rychlé jídlo s vůní dálek

Moje hodnocení
4x

Pro zimní dny se skvěle hodí jídlo, které zahřeje. A to do puntíku splňuje kuřecí kari s červenou kari pastou. Zázvor vás spolu s chilli papričkami rozhodně příjemně zahřeje, kurkuma s galgánem, limetkovou šťávou a dalším kořením dodá vůni exotiky. Všechno pak propojí do jednoho harmonického celku kokosové mléko. A to nejlepší je, že můžete hotové jídlo podávat na stůl do půl hodiny.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte najemno, zázvor na malé kousky, papriku a maso na kostky a brambory s česnekem na tenké plátky. Maso osolte a opepřete.
  2. Rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte dozlatova. Vmíchejte papriku, brambory, plátky česneku a vše opečte. Poté nechte prohřívat pod pokličkou 5 minut.
  3. Vmíchejte zázvor, kari pastu a míchejte, až se zcela rozpustí. Poté přidejte do pokrmu scezenou cizrnu, přilejte kokosové mléko a vše prohřejte. Stáhněte z ohně.
  4. Kari podávejte s rýží. Můžete pokapat limetkou a doplnit bylinkami. Kari můžete připravit ze zeleniny podle sezony. Skvěle bude chutnat s chřestem, rajčaty, zelenými fazolkami i hráškem. Pokud si libujete v pikantních chutích, přidejte více červené kari pasty.
PRIMA TIP: Když chcete jídlo nechat probublávat bez připálení, je ideální automatická funkce pro dlouhý ohřev pod bodem varu, kterou mají třeba indukční varné desky MORA. Mnohokrát využijete i funkci pro udržování pokrmu v teple, dokud se všichni nesejdete u stolu.

Vyzkoušejte i další recepty na voňavá kari

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA / Kapka medu


Přečtěte si také

Recepty