Grilované vepřové kotlety na hořčici

Moje hodnocení
0x

Asi není v našich končinách maso, které by častěji končilo na grilu, než vepřové. Vyzkoušejte tuhle pikantní, téměř dekadentní variaci, ve které se spojuje Francie s Asií.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • vepřové kotlety 4 ks
  • med 60 ml
  • dijonská hořčice 2 lžíce
  • hrubozrnná nebo kremžská hořčice 2 lžíce
  • jablečný ocet 2 lžíce
  • sójová omáčka nebo tamari 1 lžíce
  • česnek, rozdrcený 2 stroužky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Ze všech přísad kromě masa umíchejte marinádu, naložte do ní kotlety a nechte je marinovat nejméně 30 minut, ale klidně i přes noc.
  2. Gril rozehřejte na střední teplotu a kotlety grilujte dozlatova, asi 5 minut z každé strany. Podávejte je zakapané zbylou marinádou, kterou krátce svařte, až zhoustne.

Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty