Radek David

Pečená vepřová kotleta s konfitovaným česnekem a šťouchanou dýní s bramborem podle Radka Davida

Moje hodnocení
2x

Dokonalé podzimní jídlo, které tvoří vepřová kotleta s česnekem konfitovaným v oleji, až získá nasládlou chuť a jemně česnekovou vůni. Jako přílohu zkuste spolu zarestovat slaninu, brambory a voňavou muškátovou dýni.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte, nakrájejte na měsíčky, pokapejte slunečnicovým olejem, osolte a pečte 40 minut při 160 °C až doměkka. Po upečení nechte lehce vychladnout a nakrájejte na kostky.
  2. Brambory uvařte ve slupce doměkka a oloupejte.
  3. Oloupané celé stroužky česneku dejte do malého rendlíku, zalijte olivovým olejem, přidejte tymián a pomalu vařte 40 minut. Měkký česnek nechte vychladnout.
  4. Na oleji orestujte slaninu nakrájenou na kostičky, zpěňte ji, přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky, krátce opečte a přidejte kostičky dýně. Spolu krátce orestujte, osolte, opepřete a nakonec přidejte jarní cibulku nakrájenou na plátky.
  5. Na olivovém oleji, ve kterém se vařil česnek, zpěňte cibuli nakrájenou na měsíčky, osolte ji a nakonec přidejte nasekanou petrželku.
  6. Kotletu osolte, opepřete a opečte zprudka na pánvi na slunečnicovém oleji. Opečte nejprve z jedné strany a pak z druhé strany. Nakonec přidejte uvařené stroužky česneku v oleji a máslo. Přelévejte výpekem a dle potřeby dopečte v troubě.
PODÁVÁNÍ: Na talíř dejte do kulatého tvořítka šťouchanou dýni s brambory, vedle položte opečenou krkovici, stroužky česneku a výpek.

Vyzkoušejte i další recepty na vepřové kotlety

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Radek David

Aramark Radek David

Šéfkuchař Radek David si vydobyl jméno v restauracích La Veranda a Babiččina zahrada, proslulé jsou především jeho dezerty, ale i kreativní přístup k surovinám. Nikdy neusnul na vavřínech, ale vždy se dál vzdělával, jezdil na stáže do respektovaných restaurací ve světě a v rámci své gastro skupiny určoval trendy v české gastronomii i v několika restauracích v Kyjevě.

Po téměř 20 letech působení v restauracích se rozhodl vydat novou cestou a nastoupil jako kreativní šéfkuchař ve společnosti Aramark, která je největším poskytovatelem firemního stravování v Česku.

„Firemní stravování je pro mě velkou výzvou, rád bych měnil předsudky, které se kolem něj stále objevují. Současně mě láká možnost měnit stravovací návyky velkého počtu lidí. V restauraci jsem vařil pro 40 až 60 lidí denně, tady mám možnost s pomocí kolegů oslovit desetitisíce lidí, kteří denně firemní restaurace využívají,“ vysvětluje svou motivaci Radek David.


Přečtěte si také

Recepty