Suroviny
- vepřové kotlety 800 g
- cibule 3 ks
- vývar 300 ml
- anglická slanina 200 g
- papriková klobása (debrecínská) 300 g
- sádlo 50 g
- paprika zelená (nebo bílá) 400 g
- červená rajčata 300 g
- sůl
Postup přípravy
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Očistěte papriky a nakrájejte je na kolečka. Spařte rajčata ve vroucí vodě, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky.
- Kotlety osušte papírovými utěrkami, nařízněte je na okrajích a uvolněte je na několika místech od kosti. Poté je naklepejte z obou stran a osolte.
- Rozpusťte část sádla a osmahněte na něm cibuli dosklovata. Přidejte papriku, rajčata, osolte a podlijte trochou vývaru. Přiklopte a duste asi 10 minut.
- Mezitím opečte na sádle připravené kotlety, z každé strany asi 3 minuty. Přendejte zeleninu i maso do pekáčku. Nakonec přidejte slaninu a na kolečka nakrájenou debrecínskou klobásu. Zapečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut.
Připravte klasické lečo s vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Lečo z letní zeleniny s vejcem