Vepřové kotlety po debrecínsku – dokonale měkké maso s letní zeleninou a paprikovou klobásou

Moje hodnocení
1x

Našinec by možná řekl kotlety na leču a nebyl by daleko od pravdy. Klasické maďarské lečo je kombinace dušených paprik, rajčat a cibule, které doplňuje pikantní klobása. A přesně tato směs je použita jako základ pod vepřové kotlety. Perfektní letní jídlo z jednoho pekáče. Podávejte s bramborovými noky nebo šťouchačkami.

6 porcí
60 minut
maďarská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Očistěte papriky a nakrájejte je na kolečka. Spařte rajčata ve vroucí vodě, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky.
  2. Kotlety osušte papírovými utěrkami, nařízněte je na okrajích a uvolněte je na několika místech od kosti. Poté je naklepejte z obou stran a osolte.
  3. Rozpusťte část sádla a osmahněte na něm cibuli dosklovata. Přidejte papriku, rajčata, osolte a podlijte trochou vývaru. Přiklopte a duste asi 10 minut.
  4. Mezitím opečte na sádle připravené kotlety, z každé strany asi 3 minuty. Přendejte zeleninu i maso do pekáčku. Nakonec přidejte slaninu a na kolečka nakrájenou debrecínskou klobásu. Zapečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut.

Připravte klasické lečo s vejci podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Lečo z letní zeleniny s vejcem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty