VE VARU: Jehněčí kotlety s gratinovanými brambory a kapustičkami podle Davida Šaška
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Jehněčí kotlety s gratinovanými brambory a kapustičkami podle Davida Šaška
Zdroj:
FTV Prima
V 17. epizodě pořadu Ve varu šéfkuchař Pavel Sapík pozval do studia neméně známého a šikovného šéfkuchaře Davida Šaška. Společně připravili křehké jehněčí kotletky se zapečenými brambory s parmazánem, pečenou mrkví a kapustičkami.
Postup přípravy
-
Jehněčí kotlety lehce osolte, opepřete, potřete lehce olejem a přidejte rozmarýn. Takto nechte cca 1 hodinu odpočinout v lednici, aby se propojily chutě. Poté kotlety zatáhněte ze všech stran na pánvi na oleji a dejte opět do lednice vychladnout.
-
Brambory zbavte slupky a nakrájejte na velmi tenké plátky. Vymažte pekáč olejem a brambory skládejte do vrstev. Nejprve dejte vrstvu nakrájených brambor, osolte, posypte parmazánem, opepřete a opět dejte brambory a postup opakujte, dokud není pekáček plný. Zakončete vrstvou parmazánu na povrchu. Dejte péct do trouby na 190 °C na cca 45 minut.
-
Očistěte kapustičky. Nechte pár lístků na servírování a zbytek rozřízněte na poloviny.
-
Připravte plech s pečicím papírem a nasypte na něj velké množství soli. Na sůl poklaďte omytou mrkev a dejte do trouby péct.
-
Vychlazené kotlety dejte do vakuovacího sáčku spolu s větvičkou rozmarýnu a malým množstvím olivového oleje. Zavakuujte a připravte metodou sous-vide při teplotě 57 °C cca 2 hodiny.
-
Do hrnce dejte přepuštěné máslo a orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte najemno nakrájenou šalotku a kapustičky. Nechte stranou na servírování.
-
Připravte plátky pancetty a dejte je v zapékací misce do trouby opéct dokřupava. Poté je použijte k servírování jako chipsy.
-
Nakonec připravte talíř a naservírujte na něj gratinované brambory, opečenou rozpůlenou mrkev, kotlety, osolte, přidejte opečenou pancettu, směs s kapustičkami, sos a lístky kapustiček.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
David Šašek a Pavel Sapík
Zdroj: FTV Prima
David Šašek a Pavel Sapík
Zdroj:
FTV Prima