Šťavnaté vepřové kotlety na houbách a rajčatech

Moje hodnocení
2x

Vyzkoušejte jednoduchý recept do nepohody a připomeňte si chvíle, kdy jste procházeli lesem a hledali v mechu i u pařezů dobře schované hříbky a lišky. Usušené nebo i čerstvé houby můžete skvěle využít v receptu na šťavnaté kotlety na hříbkách. Jestli zrovna neholdujete vepřovému masu, stejným způsobem můžete připravit i kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Ty stehenní budou šťavnatější. A kdybyste neměli lesní houby, poslouží i čerstvé žampiony.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Čerstvé houby nakrájejte na plátky, sušené houby už na plátky nakrájené máte, ale potřebují namočit na pár minut do vřelé vody a pak vodu slít. Poté připravte další ingredience: česnek nakrájejte na plátky, papriku na proužky a cibuli nadrobno.
  2. Maso naklepejte, osolte a opepřete. Ve velké pánvi nechte rozehřát trochu oleje a opečte na něm maso z obou stran dozlatova. Pak ho vyjměte a nechte stranou.
  3. Do pánve přidejte ještě trochu oleje, pak cibuli, houby a orestujte. Po chvíli přidejte papriku, také ji opečte a vložte do pánve česnek. Promíchejte, nechte ho rozvonět a přidejte loupaná rajčata. V této fázi buďte rychlí, aby se vám česnek nepřipálil – zhořkl by a s ním i všechno ostatní.
  4. Do směsi ještě přidejte lístky tymiánu, osolte, opepřete a nechte pod pokličkou čtvrt hodiny probublávat. Následně vraťte do pánve maso a nechte dalších deset minut pod pokličkou na mírném ohni. Hotový pokrm podávejte s kuskusem, rýží nebo bramborovou kaší.

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let.  I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 10 kg mouky. A k vybraným setům vestavných spotřebičů MORA ještě navíc od 19. 9. do 30. 11. 2022 jako dárek i osmidílnou sadu kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4 990 Kč. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Akce“.

Vyzkoušejte i další recepty na vepřové kotlety

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA


Přečtěte si také

Recepty