Suroviny
- telecí kotlety (nakrájené na velmi tenké plátky) 4 ks
- mořská sůl
- šalvěj 4 lístky
- parmská šunka 4 plátky
- rýžová mouka (nebo hladká mouka) 1/2 šálku
- máslo 3 lžíce
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- suché bílé víno 1/2 šálku

Postup přípravy
- Telecí maso položte na pracovní plochu a osolte. Přikryjte ho fólií a plochou stranou paličky jemně naklepejte na tenké plátky. Každou kotletu lehce osolte, položte na ni lístek šalvěje a na něj plátek parmské šunky. Každou kotletu lehce obalte v rýžové mouce a dejte stranou.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.
- Po rozpuštění másla přidejte olivový olej. Přidejte kotlety stranou se šunkou dolů a opékejte je asi 30 sekund nebo do světle zlatohnědé barvy. Kotlety otočte a restujte asi 2 minuty, poté přilijte víno a nechte vařit 1 až 2 minuty, nebo dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a nevyvaří se alkohol.
- Kotlety položte na servírovací talíř a před podáváním je polijte omáčkou z pánve. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo opečené brambory s rozmarýnem. Často se podává také dušený špenát.

Saltimbocca alla Romana aneb telecí kotlety s parmskou šunkou a šalvějí podle Pasta Queen Zdroj: iStock
Vyzkoušejte také vepřovou panenku s pepřovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE