redakce Prima FRESH

Saltimbocca alla Romana aneb telecí kotlety s parmskou šunkou a šalvějí podle Pasta Queen

Moje hodnocení
1x

Saltimbocca znamená „skočit do úst“, což tyto neodolatelné telecí řízky přímo předurčuje k akci. Jsou tak dobré, že si budete přát, aby vám z pánve skočily rovnou do pusy! Křehké telecí kotlety jsou obložené čerstvou šalvějí a parmskou šunkou a poté se pomalu smaží na směsi másla a extra panenského olivového oleje. Vyzkoušejte tradiční recept podle Pasta Queen.

4 porce
20 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Telecí maso položte na pracovní plochu a osolte. Přikryjte ho fólií a plochou stranou paličky jemně naklepejte na tenké plátky. Každou kotletu lehce osolte, položte na ni lístek šalvěje a na něj plátek parmské šunky. Každou kotletu lehce obalte v rýžové mouce a dejte stranou.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středním plameni.
  3. Po rozpuštění másla přidejte olivový olej. Přidejte kotlety stranou se šunkou dolů a opékejte je asi 30 sekund nebo do světle zlatohnědé barvy. Kotlety otočte a restujte asi 2 minuty, poté přilijte víno a nechte vařit 1 až 2 minuty, nebo dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a nevyvaří se alkohol.
  4. Kotlety položte na servírovací talíř a před podáváním je polijte omáčkou z pánve. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo opečené brambory s rozmarýnem. Často se podává také dušený špenát.

Vyzkoušejte také vepřovou panenku s pepřovou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty