Suroviny
- jehněčí kotlety 12 ks
- hladkolistá petržel 1 hrnek
- máta (lístky ) 1/2 hrnku
- citronová šťáva z 1 citronu
- kapary 1 lžíce
- chilli (chilli vločky podle chuti) 1/4 lžičky
- česnek 2 stroužky
- cibule (malá ) 1 ks
- olivový olej 1/2 hrnku
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Maso očistěte, osolte z obou stran a nechte odpočinout alespoň 20–30 minut, až získá pokojovou teplotu.
- Mezitím připravte chimichurri omáčku. Do nádoby mixéru na smoothie dejte petrželku, mátu, citronovou šťávu, kapary a podle chuti chilli vločky. Česnek a cibuli oloupejte, pokrájejte nahrubo a přidejte k ostatním surovinám. Rozmixujte dohladka. Za stálého mixování přilévejte postupně většinu oleje. Chimichurri omáčku vlijte do velkého hlubšího talíře, do kterého se vejdou všechny kotletky.
- Větší pánev rozehřejte na středním stupni. Maso zlehka potřete zbylým olejem a pečte v horké pánvi dorůžova zhruba 2–3 minuty z každé strany. Opečené kotletky ihned vložte do omáčky a lžící přes ně přelijte omáčku tak, aby maso zcela pokryla. Nechte alespoň 5 minut odpočinout a podávejte. Na talíři osolte a opepřete.
PRIMA TIP: Kapary můžete koupit čerstvé, naložené v oleji nebo v solném nálevu. Ty namočte alespoň na 10 minut do studené vody, abyste zmírnili jejich slanost. Pak je opláchněte a použijte.
Jehněčí kotletky v bylinkové chimichurri omáčce 2 Zdroj: Yummy Paleo - Na celý život