Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks
- fenykl (mletý nebo drcený) 1 špetka
- červené zelí (špičaté) 1 hlávka
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej (na pokapání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Postup přípravy
- Očištěný a na kostičky nakrájený celer dejte vařit do zeleninového vývaru. Měkký celer přendejte do mixéru společně se smetanou. Vymixujte do hladkého pyré podle chuti dosolte a opepřete. Na závěr přidejte kurkumu.
- Gril rozpalte na 200–220 °C. Červené zelí rozkrájejte na 6 klínků, potřete je olivovým olejem a dejte opékat na gril na přibližně 10 minut. Poté otočte a navrch naneste pomocí cukrářského pytlíku se širokou hubičkou celerové pyré a nechte krátce zapéct, aby se celer prohřál a lehce zapekl.
- Vepřové kotlety osolte a opepřete. Posypte drceným fenyklem a vložte do rozpáleného grilu. Kotlety grilujte přibližně 8 minut z každé strany.
- Hotové zelí přendejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a pokapejte olivovým olejem. Navrch položte opečené kotlety a servírujte.
Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle Pohlreicha 2 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle Pohlreicha 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle Pohlreicha 3 Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Další recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: