Suroviny
- zelený chřest 250 g
- anglická slanina (kvalitní ) 100 g
- špenát (čerstvý ) 1 velká hrst
- ředkvičky 6 ks
- vejce 2 ks
- tvrdý sýr 40 g
- rohlík (den starý rohlík nebo houska) 1 ks
- olivový olej 60 ml
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Chřest očistěte a jeho konce zkraťte asi o 3 cm. Poté ho oloupejte v dolní třetině.
- Dejte ho pouze na 1 minutu do vroucí osolené vody a po vyjmutí ihned zchlaďte pod studenou vodou.
- Chřest osušte a dejte do mísy, ve které ho promíchejte s pokrájenými ředkvičkami a špenátovými listy.
- V troubě předehřáté na 180 stupňů opečte plátky slaniny a pečivo pokrájené na kostičky.
- Na dresink smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a zalijte jím připravenou zeleninu.
- Servírujte s opečenou slaninou, krutony, zastrouhané sýrem a se sázeným vejcem, které připravte na kapce oleje, a osolte.
PRIMA TIP: Věděli jste, že z plátku kvalitní slaniny získáte pěknou dávku energie? A když sáhnete po libovějším kousku, doplníte svému organismu dokonce plnohodnotné bílkoviny a minerály ze svaloviny ve snadno využitelné formě. Další tipy o kvalitních potravinách najdete na webu akademikvality.cz.