Zapečený zelený chřest se šunkou, bešamelem a čedarem
Zdroj: Coolinářka
Zapečený zelený chřest se šunkou, bešamelem a čedarem
Zdroj:
Coolinářka
Že jste ještě nikdy neochutnali zelený chřest se šunkou? Tak to musíte napravit! Pokud si ho navíc dáte zapečený s bešalem a sýrem, budete prosit, aby chřestová sezona nikdy neskončila. :)
Postup přípravy
-
Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem.
-
Připravte si bešamelovou omáčku. V hrnci nechte rozpustit máslo, na něj dejte krátce zarestovat hladkou mouku.
-
Vzniklou jíšku za stálého šlehání ruční metlou postupně zalijte mlékem. Když se začne mléko vařit, omáčka zhoustne.
-
Přidejte sůl dle chuti, muškátový oříšek a dijonskou hořčici.
-
Dvě třetiny bešamelu nalijte do máslem vymazané zapékací mísy.
-
Zelený chřest omyjte a všem stonkům uřízněte tvrdou spodní část. Po třech je zabalte do plátku vepřové šunky a položte na bešamel.
-
Tam, kde je šunka, přelijte chřestové balíčky zbytkem omáčky a posypte strouhaným čedarem.
-
Takto připravený chřest dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.
-
Ihned servírujte buď jako samostatný chod, nebo přílohu k masu.
Zapečený zelený chřest se šunkou, bešamelem a čedarem 2
Zdroj: Coolinářka
Zapečený zelený chřest se šunkou, bešamelem a čedarem 2
Zdroj:
Coolinářka