Coolinářka

Zapečený zelený chřest se šunkou, bešamelem a čedarem

Moje hodnocení
10x

Že jste ještě nikdy neochutnali zelený chřest se šunkou? Tak to musíte napravit! Pokud si ho navíc dáte zapečený s bešalem a sýrem, budete prosit, aby chřestová sezona nikdy neskončila. :)

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Připravte si bešamelovou omáčku. V hrnci nechte rozpustit máslo, na něj dejte krátce zarestovat hladkou mouku.
  3. Vzniklou jíšku za stálého šlehání ruční metlou postupně zalijte mlékem. Když se začne mléko vařit, omáčka zhoustne.
  4. Přidejte sůl dle chuti, muškátový oříšek a dijonskou hořčici.
  5. Dvě třetiny bešamelu nalijte do máslem vymazané zapékací mísy.
  6. Zelený chřest omyjte a všem stonkům uřízněte tvrdou spodní část. Po třech je zabalte do plátku vepřové šunky a položte na bešamel.
  7. Tam, kde je šunka, přelijte chřestové balíčky zbytkem omáčky a posypte strouhaným čedarem.
  8. Takto připravený chřest dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.
  9. Ihned servírujte buď jako samostatný chod, nebo přílohu k masu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty