Jaro na talíři: Bílý chřest s novými bramborami a koprovou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Sezona chřestu trvá jen do konce června, proto je potřeba si tuto delikátní zeleninu užít naplno. Vyzkoušejte třeba trochu netradiční kombinaci, která ale skvěle funguje! Šťavnatý a lehce nasládlý bílý chřest báječně doplní koprová omáčka a nové brambory. A rozhodně nesmí chybět vajíčko, jak ho máte rádi.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou omáčky. V rendlíku rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a umíchejte světlou jíšku, trvá to asi 3 minuty.
  2. K jíšce postupně zašlehávejte metličkou vývar, až bude základ omáčky úplně hladký. Dochuťte solí a bílým pepřem. Nechte na mírném ohni alespoň 10 minut provařit, často míchejte.
  3. Nakonec přilijte smetanu ke šlehání a vmíchejte hrst nasekaného kopru. Omáčku odstavte a poté dochuťte citronovou šťávou.
  4. Mezitím oloupejte chřest, odkrojte dřevnaté konce a vařte v osolené vodě 7 minut, poté slijte.
  5. Zároveň v jiném hrnci uvařte oškrabané nové brambory doměkka a také uvařte vajíčka podle toho, jak je chcete mít udělané. My jsme vejce vkládali do vroucí vody a vařili 6 a půl minuty.
PRIMA TIP: Bílý chřest můžete nakombinovat i se zeleným, ale bílý by měl v tomto receptu hrát hlavní roli, k omáčce jeho nasládlá chuť prostě dokonale ladí.

Připravte jednoduchou koprovou omáčku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty