Suroviny
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- vývar 250 ml
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- smetana ke šlehání 50 ml
- kopr (čerstvý) 1 hrst
- citronová šťáva
- bílý chřest 500 g
- nové brambory 400 g
- vejce 2 ks
Postup přípravy
- Začněte přípravou omáčky. V rendlíku rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a umíchejte světlou jíšku, trvá to asi 3 minuty.
- K jíšce postupně zašlehávejte metličkou vývar, až bude základ omáčky úplně hladký. Dochuťte solí a bílým pepřem. Nechte na mírném ohni alespoň 10 minut provařit, často míchejte.
- Nakonec přilijte smetanu ke šlehání a vmíchejte hrst nasekaného kopru. Omáčku odstavte a poté dochuťte citronovou šťávou.
- Mezitím oloupejte chřest, odkrojte dřevnaté konce a vařte v osolené vodě 7 minut, poté slijte.
- Zároveň v jiném hrnci uvařte oškrabané nové brambory doměkka a také uvařte vajíčka podle toho, jak je chcete mít udělané. My jsme vejce vkládali do vroucí vody a vařili 6 a půl minuty.
PRIMA TIP: Bílý chřest můžete nakombinovat i se zeleným, ale bílý by měl v tomto receptu hrát hlavní roli, k omáčce jeho nasládlá chuť prostě dokonale ladí.
Připravte jednoduchou koprovou omáčku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE