Suroviny
- zelený chřest 1 svazek
- sůl
- gnocchi 500 g
- máslo 80 g
- sůl 1 a 1/2 lžičky
- pepř 3/4 lžičky
- extra panenský olivový olej 60 ml
- červená cibule (na tenké plátky) 1 ks
- hladká mouka 70 g
- plnotučné mléko 800 ml
- blaťácké zlato (nastrouhané) 80 g
- ovčí sýr (tvrdý; nastrouhaný) 80 g
- dijonská hořčice 1 a 1/2 lžíce
- česnek (strouhaný) 1 lžička
- chilli prášek 1/4 lžičky
- muškátový oříšek (mletý) 1/4 lžičky
- listový špenát 150 g
Postup přípravy:
- Chřest očistěte a vařte v osolené vodě asi 2 minuty, poté ho dejte do ledové vody a sceďte.
- Nočky opečte na másle dozlatova, přidejte 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. V hrnci na oleji a zbylém másle opečte cibuli, osolte, opepřete a opékejte asi 8 minut.
- Cibuli zasypte moukou a zašlehejte mléko. Duste na mírném ohni 5 minut. Odstavte z plotny, vmíchejte sýry, hořčici, česnek, chilli a oříšek, nočky, špenát a nakrájený chřest.
- Vše zapečte v troubě při 200 °C asi 25 minut dozlatova.
Chcete využít chřestovou sezónu naplno? Připravte si doma toto lahodné rizoto podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Krémové chřestové rizoto
Nebo mrkněte na další recepty s gnocchi: