Burrata s marinovaným chřestem a pestem ze sušených rajčat podle receptu z Vinografu

Moje hodnocení
1x

Nové svěží menu ve Vinografu má letní duši a okouzluje krásou čerstvých surovin a jejich nečekanými kombinacemi. Šéfkuchaři Andrej Mišutka a Radek David se bezvadně doplňují a výsledkem je báječné jídlo, které ladí s výjimečným výběrem zdejší vinné nabídky. V dnešním receptu se snoubí jarní chřest s letními rajčaty a výsledek je vážně působivý!

4 porce
300 minut
středomořská

Chřest

Pesto

Dokončení

Postup přípravy

  1. Ze zeleného chřestu odřízněte dřevnatou část. Oloupejte spodní část a chřest krátce blanšírujte v osolené vodě.
  2. V misce smíchejte cukr, olivový olej a citronovou šťávu. Promíchejte metličkou a vložte spodní část chřestu nakrájenou na tenké plátky a hlavičku chřestu rozříznutou podélně.
  3. Všechny suroviny na rajčatové pesto dejte do nádoby ponorného mixéru a rozmixujte na hrubou směs.
  4. Malá červená a žlutá cherry rajčátka povařte 10 sekund ve vroucí vodě a poté dejte do vody s ledem. Opatrně oloupejte. Dejte na pečicí papír, který položte na rošt sušičky. Sušte 4 hodiny, až rajčata lehce seschnou.
  5. Burratu rozpulte, osolte, opepřete nejlépe čerstvě mletým černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.
  6. Na talíř dejte nejprve pesto ze sušených rajčat a polosušená rajčátka, na to položte plátky marinovaného chřestu, na ně položte rozříznutou burratu a ozdobte hlavičkami chřestu. Nakonec můžete ozdobit drobnými listy bazalky nebo hladkolisté petrželky.

Svěží vítr ve Vinograf Wine bar & Restaurant

Italská lehkost, důraz na sezonu i nápaditost kombinací se prolínají celým menu ve Vinograf Wine bar & Restaurant na Senovážném náměstí v Praze. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin. Spolupráce šéfkuchařů Radka Davida a Andreje Mišutky působí jako kreativní ping-pong a rozšiřuje paletu chutí. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin v neobvyklých kombinacích. Přivítá vás také obměněný útulný interiér i krásná zelená zahrádka jako tajná oáza klidu v centru Prahy.

Vyzkoušejte tradiční salát Caprese podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi

Kompletní recept najdete ZDE: Salát Caprese

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty