Chřest
- zelený chřest 8 silnějších stonků
- sůl
- citronová šťáva 15 g
- cukr krupice 7 g
- olivový olej 30 g
Pesto
- naložená sušená rajčata (odkapaná) 80 g
- piniové oříšky 5 g
- strouhaný parmazán 10 g
- bazalka (lístky) 3 g
- olivový olej 30 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Dokončení
- cherry rajčátka 10 ks
- olivový olej
- burrata 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ze zeleného chřestu odřízněte dřevnatou část. Oloupejte spodní část a chřest krátce blanšírujte v osolené vodě.
- V misce smíchejte cukr, olivový olej a citronovou šťávu. Promíchejte metličkou a vložte spodní část chřestu nakrájenou na tenké plátky a hlavičku chřestu rozříznutou podélně.
- Všechny suroviny na rajčatové pesto dejte do nádoby ponorného mixéru a rozmixujte na hrubou směs.
- Malá červená a žlutá cherry rajčátka povařte 10 sekund ve vroucí vodě a poté dejte do vody s ledem. Opatrně oloupejte. Dejte na pečicí papír, který položte na rošt sušičky. Sušte 4 hodiny, až rajčata lehce seschnou.
- Burratu rozpulte, osolte, opepřete nejlépe čerstvě mletým černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.
- Na talíř dejte nejprve pesto ze sušených rajčat a polosušená rajčátka, na to položte plátky marinovaného chřestu, na ně položte rozříznutou burratu a ozdobte hlavičkami chřestu. Nakonec můžete ozdobit drobnými listy bazalky nebo hladkolisté petrželky.
Svěží vítr ve Vinograf Wine bar & Restaurant
Italská lehkost, důraz na sezonu i nápaditost kombinací se prolínají celým menu ve Vinograf Wine bar & Restaurant na Senovážném náměstí v Praze. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin. Spolupráce šéfkuchařů Radka Davida a Andreje Mišutky působí jako kreativní ping-pong a rozšiřuje paletu chutí. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin v neobvyklých kombinacích. Přivítá vás také obměněný útulný interiér i krásná zelená zahrádka jako tajná oáza klidu v centru Prahy.
Vyzkoušejte tradiční salát Caprese podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridi
Kompletní recept najdete ZDE: Salát Caprese