Suroviny
- zelený chřest 500 g
- sůl
- parmazán 50 g
- toustový chléb 2 plátky
- žloutek (vařený) 1 ks
- pepř (čerstvě namletý)
- máslo (rozpuštěné) 1 lžíce

Postup přípravy
- Chřest omyjte, osušte papírovou utěrkou a odřízněte tuhé konce. Jednotlivé stonky můžete oloupat škrabkou asi do dvou třetin jejich délky (špičky neloupejte).
- Celé stonky vložte do vroucí osolené vody. Vařte asi 3 minuty doměkka. Vyjměte je, nechte okapat a pak je rozložte na plech s pečicím papírem.
- Do mixéru dejte na kousky nakrájený parmazán, natrhaný toustový chléb, uvařený žloutek, sůl, pepř a lžíci másla. Vše několika pulzy rozmixujte na hrubou strouhanku. Nasypejte ji na chřest na plechu a pečte ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut dozlatova.
Vyzkoušejte také krémové chřestové rizoto podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krémové chřestové rizoto ze zeleného chřestu
