redakce Prima FRESH

Vepřová panenka s bílým chřestem a lahodnou holandskou omáčkou

Moje hodnocení
3x

Oslavte chřestovou sezónu s námi a vyzkoušejte si tento nový recept! Vepřová panenka s jemným bílým chřestem a lahodnou holandskou omáčkou je ideální volbou pro snadný a elegantní oběd nebo večeři. Zazáříte před každou návštěvou!

4 porce
60 minut

Holandská omáčka:

Postup přípravy:

  1. Oloupejte bílý chřest, odkrojte z něj zavadlé/dřevnaté konce a vařte v mírně osolené vodě s cukrem zhruba 5 minut. Následně ho vyndejte a dejte stranou.
  2. Omyté brambory nakrájejte na měsíčky, dejte na pekáč, pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Na rozpáleném olivovém oleji také opečte na měsíčky nakrájenou cibuli a nasekaný špenát. Směs restujte asi 5 minut, přilijte smetanu, poté stáhněte ze sporáku a ochuťte solí a pepřem dle potřeby. Následně přidejte pečené brambory a důkladně promíchejte.
  3. Panenku osolte, opepřete a pomažte olivovým olejem. Opékejte ji na teflonové pánvi zhruba 3 minuty z každé strany. Poté ji přendejte do trouby předehřáté na přibližně 180 °C a dopékejte cca 10–15 minut, podle toho, jak ji chcete propečenou. Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby, zabalte do alobalu a nechte asi 5 minut odležet.
  4. Na závěr připravte omáčku. Nad vodní lázní ušlehejte žloutky s vínem, pomalu do nich vlévejte rozpuštěné máslo a stále šlehejte. Jakmile omáčka zhoustne, dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  5. Ihned poté podávejte maso s chřestem přelitým holandskou omáčkou, špenátovými bramborami a ozdobte například listy polníčku.

Když už jsme u té vepřové panenky, máme pro vás další tip! Stačí si pustit tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Vepřová panenka v pepřové omáčce

Nebo se podívejte na další recepty s bílým nebo zeleným chřestem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty