Suroviny
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- zelený chřest 100 g
- celé kuře (vykostěné na roládu) 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- polotvrdý sýr (např. gouda, madeland...) 150 g
- máslo 50 g
- brambory grenaille (malé brambůrky) 700 g
- červená cibule 2 ks
- tymián 4 snítky
Postup přípravy
- Očistěte mrkev a petržel a nakrájejte je na delší hranolky. Z chřestu odkrojte dřevnaté konce a spolu se zeleninou je krátce povařte v osolené vodě asi 2 minuty. Poté zeleninu ihned zchlaďte v ledové vodě.
- Plát masa naklepejte, osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem. Doprostřed rozložte zeleninu a maso zaviňte do rolády. Zpevněte ji kuchyňským provázkem. Povrch rolády opět osolte, opepřete a opečte ji na másle ze všech stran dozlatova. Přendejte do pekáčku.
- V pánvi, kde se opékala roláda, krátce orestujte nakrájené brambory. Osolte, opepřete a ke konci přidejte na klínky nakrájené cibule a tymián. Vše přidejte do pekáčku k roládě a pečte při 200 °C asi 40 minut.

Vyzkoušejte také roládu z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou podle Zdeňka Pohlriecha