restaurace Hliněná bašta

Pstruh s estragonem a bramborovým salátem s bylinkami podle Hliněné bašty

Moje hodnocení
2x

Rádi byste si na Štědrý den připravili filet ryby, ale kapr není pro vás to pravé? Vyzkoušejte pstruha! Podávat ho můžete s bramborovým salátem a vykouzlit si hostinu, kterou si rádi zopakujete příští rok.

4 porce
180 minut

Suroviny

Salát:

Postup přípravy:

  1. Brambory uvařte celé ve slupce, nesmíte je rozvařit. Ve větší míse rozmíchejte hořčici a ocet. Osolte a po kapkách zašlehávejte metlou olivový olej.
  2. Nakonec přidejte šalotku, estragon, petržel a pažitku. Dosolte a opepřete. Brambory nakrájejte na měsíčky i se slupkou, přidejte je ještě vlažné do mísy a promíchejte.
  3. Nechte odležet v chladu, aby se chuť dostala do brambor. Alespoň dvě hodiny, nejlépe do druhého dne.
  4. Pstruhy vyfiletujte a vytáhněte kůstky. Filátka ryby usušte papírovou utěrkou a osolte. Kůži můžete 2–3krát šikmo naříznout.
  5. V pánvi rozpalte olej, vložte filety kůží dolů a pečte dokřupava. Pak otočte, přidejte lžíci másla, estragon a tymián.
  6. Rybu polijte máslem a můžete servírovat se studeným salátem.
Takto lze připravit nejen pstruh, ale i siven, mořský vlka nebo pražma…

Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry dělají z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. Už jste zavítali?

Autor receptu: Hynek Vávra

Chcete další recept na pstruha? Vyzkoušejte ho po mlynářsku, stačí si pustit náš videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE

Další skvělé recepty se pstruhem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

restaurace Hliněná bašta


Přečtěte si také

Recepty