Poklady německé kuchyně: Pstruh po mlynářsku a teplým bramborovým salátem

Moje hodnocení
4x

Německo má jak přístup k moři, tak bezpočet řek, rybníků, potoků a jezer, tedy spoustu zdrojů sladkovodních ryb. Není proto divu, že ryby zaujímají důležité místo v jídelníčku. Jednoduchou úpravu pstruha skvěle doplní klasický bramborový salát.

4 porce
60 minut
německá

Pstruh

Salát

Postup přípravy

  1. Filety opláchněte a dobře osušte. Maso několikrát nařízněte ostrým nožem, rychleji a lépe se propeče. Zakapejte je citronovou šťávou, osolte a opepřete.
  2. Filety obalte v mouce a v rozehřátém oleji na pánvi opečte dozlatova.
  3. Na salát brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte je. Větší brambory překrojte. V hrnci zalijte studenou vodou, uveďte do varu, osolte a vařte při střední teplotě doměkka, ale aby zůstaly ještě trochu pevné na skus. Vodu slijte a nepřikrytý hrnec postavte na vypnutou plotýnku, aby odešla pára.
  4. Ve velké a vysoké silnostěnné pánvi nebo kastrolu smažte nadrobno nakrájenou slaninu až pustí tuk a bude křupavá. Slaninu vyjměte děrovanou naběračkou a nechte stranou. Zatímco se slanina škvaří, nakrájejte brambory na silnější plátky.
  5. Do tuku po slanině opatrně vlijte ocet, přidejte cukr podle chuti, hořčici, osolte a opepřete. Při střední teplotě asi 1 minutu promíchávejte, aby se směs spojila. Nakonec vmíchejte rozetřený česnek a už dál nevařte.
  6. Do pánve opatrně vmíchejte plátky brambor, aby nasákly tekutinu. Nakonec k nim vmíchejte kousky vyškvařené slaniny a petrželku. Salát je nejlepší podávaný ihned nebo lehce vychladlý.

Vyzkoušejte pstruha s mandlemi a bylinkovo-hořčičnými bramborami podle videoreceptu s Karolínou Kamberskou

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty