zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Salát do sklenice s uzeným pstruhem, čekankou a hruškou
Autor: Míchané saláty ve sklenici Salát do sklenice s uzeným pstruhem, čekankou a hruškou

Salát do sklenice s uzeným pstruhem, čekankou a hruškou

Hodnoceno: 3x
Právě ulovený a vyuzený pstruh představuje v létě excelentní delikatesu, ale dobře vám poslouží i zakoupený uzený pstruh. Nahořklá chuť čekanky vyvažuje nasládlost fenyklu a hrušky. Vybírejte spíše pevnější druhy.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Salát:

Dresink:

Postup

  1. Propláchněte čekankové listy, nechte je okapat, odstraňte košťál a nakrájejte je na 1cm proužky nebo listy natrhejte na kousky. Fenykl a hrušku podélně rozřízněte, odstraňte středy (košťál a jádřinec) a nakrájejte na tenké plátky, případně na malé kousky. Rozehřejte pánev a opatrně dozlatova opražte mandlové lupínky. Filet ze pstruha zbavte kostí a prsty jej natrhejte na menší kousky. 
  2. Pstruha, listy čekanky, plátky fenyklu a hrušky navrstvěte do sklenice a posypte plátky mandlí. 
  3. Všechny suroviny na dresink vyšlehejte metličkou dohladka a uložte ho zvlášť do lednice. 

PRIMA TIP: Hořčiny v čekance a fenyklu podporují hubnutí. Hořčiny v jídle vyžadují příjem železa, vitaminu B12 a vitaminů rozpustných v tucích.

Salát do sklenice s uzeným pstruhem, čekankou a hruškou
Autor: Míchané saláty ve sklenici Salát do sklenice s uzeným pstruhem, čekankou a hruškou

reklama

Míchané saláty ve sklenici
Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin. 

Vydalo nakladatelství Anag

Související témata: uzený pstruh , fenykl , hrušky , čekanka , Malá jídla