Karin Stöttinger

Salát do sklenice s uzeným pstruhem, čekankou a hruškou

Moje hodnocení
5x

Právě ulovený a vyuzený pstruh představuje v létě excelentní delikatesu, ale dobře vám poslouží i zakoupený uzený pstruh. Nahořklá chuť čekanky vyvažuje nasládlost fenyklu a hrušky. Vybírejte spíše pevnější druhy.

2 porce
30 minut

Salát

Dresink

Postup přípravy

  1. Propláchněte čekankové listy, nechte je okapat, odstraňte košťál a nakrájejte je na 1cm proužky nebo listy natrhejte na kousky. Fenykl a hrušku podélně rozřízněte, odstraňte středy (košťál a jádřinec) a nakrájejte na tenké plátky, případně na malé kousky. Rozehřejte pánev a opatrně dozlatova opražte mandlové lupínky. Filet ze pstruha zbavte kostí a prsty jej natrhejte na menší kousky.
  2. Pstruha, listy čekanky, plátky fenyklu a hrušky navrstvěte do sklenice a posypte plátky mandlí.
  3. Všechny suroviny na dresink vyšlehejte metličkou dohladka a uložte ho zvlášť do lednice.

PRIMA TIP: Hořčiny v čekance a fenyklu podporují hubnutí. Hořčiny v jídle vyžadují příjem železa, vitaminu B12 a vitaminů rozpustných v tucích.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karin Stöttinger

Anag Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty