Salát
- čekanka 4 listy
- fenykl (čerstvý ) 1/2 ks
- hruška 1 ks
- mandlové plátky (lupínky) 2 lžíce
- uzený pstruh (filet ) 1 ks (asi 120 g)
Dresink
- ovocná šťáva (hrušková) 8 lžic
- olivový olej 2 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
- Propláchněte čekankové listy, nechte je okapat, odstraňte košťál a nakrájejte je na 1cm proužky nebo listy natrhejte na kousky. Fenykl a hrušku podélně rozřízněte, odstraňte středy (košťál a jádřinec) a nakrájejte na tenké plátky, případně na malé kousky. Rozehřejte pánev a opatrně dozlatova opražte mandlové lupínky. Filet ze pstruha zbavte kostí a prsty jej natrhejte na menší kousky.
- Pstruha, listy čekanky, plátky fenyklu a hrušky navrstvěte do sklenice a posypte plátky mandlí.
- Všechny suroviny na dresink vyšlehejte metličkou dohladka a uložte ho zvlášť do lednice.
PRIMA TIP: Hořčiny v čekance a fenyklu podporují hubnutí. Hořčiny v jídle vyžadují příjem železa, vitaminu B12 a vitaminů rozpustných v tucích.