reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený pstruh s koprem a brambory
Autor: www.akademiekvality.cz Pečený pstruh s koprem a brambory

Pečený pstruh s koprem a bramborami

Hodnoceno: 3x
Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník. Na pstruhu si určitě pochutnáte. Řadí se mezi lososovité ryby, jež jsou čím dál tím více oblíbené. Jejich maso je bílé s tmavšími okraji a chuť příjemně jemná. A protože je třeba rybí maso trochu zvýraznit, podtrhnout jeho chuť, nechybí v našem receptu kopr, petržel a citron.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete. 
  2. Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru. 
  3. Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut. 
  4. Mezitím uvařte přílohové brambory.
  5. Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou posekanou petrželovou natí. 

PRIMA TIP: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Pečený pstruh s koprem a brambory
Autor: www.akademiekvality.cz Pečený pstruh s koprem a brambory
Pečený pstruh s koprem a brambory
Autor: www.akademiekvality.cz Pečený pstruh s koprem a brambory

reklama

Související témata: pstruh , kopr , sladkovodní ryby , Hlavní jídla

reklama