Suroviny
- pstruh 2 ks
- brambory (přílohové ) 300 g
- kopr (čerstvý ) 2 svazky
- citron 1 ks
- máslo 150 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- extra virgin olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete.
- Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru.
- Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
- Mezitím uvařte přílohové brambory.
- Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou posekanou petrželovou natí.
PRIMA TIP: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Pečený pstruh s koprem a brambory 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Pečený pstruh s koprem a brambory 3 Zdroj: www.akademiekvality.cz