Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečený pstruh s koprem a bramborami
Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník. Na pstruhu si určitě pochutnáte. Řadí se mezi lososovité ryby, jež jsou čím dál tím více oblíbené. Jejich maso je bílé s tmavšími okraji a chuť příjemně jemná. A protože je třeba rybí maso trochu zvýraznit, podtrhnout jeho chuť, nechybí v našem receptu kopr, petržel a citron.
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
- pstruh 2 ks
- přílohové brambory 300 g
- čerstvý kopr 2 svazky
- citron 1 ks
- máslo 150 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olivový olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete.
- Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru.
- Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.
- Mezitím uvařte přílohové brambory.
- Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou posekanou petrželovou natí.
PRIMA TIP: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.