Emma Frischová

Grilovaný duhový pstruh s ředkvičkami

Moje hodnocení
10x

Ředkvičky se hodí k pečení stejně jako jakákoliv zelenina. Co ztratí na své křupavosti, to získají kouřovým aroma a nasládlou chutí, která báječně ladí s voňavou rybou naplněnou citronem a petrželkou. Nať ředkviček pečením příjemně zavadne a dodá celému jídlu kořenitý nádech.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rybu očistěte, osušte papírovými utěrkami a z každé strany potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Citron omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do břišní dutiny a přidejte k nim petrželku.
  2. Ředkvičky omyjte, osušte a promíchejte s 4 lžícemi olivového oleje a špetkou soli. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a přimíchejte k ředkvičkám.
  3. Na mírném ohni rozehřejte litinovou pánev a zahřejte v ní olivový olej. Doprostřed pánve položte pstruha, pokud je příliš dlouhý, ohněte ho nebo mu uřízněte ocasní část a položte ji vedle něj. Kolem ryby naskládejte ředkvičky i s česnekem. Ředkvičky obracejte kleštěmi, aby byly opečené ze všech stran. Jakmile ryba začne zlátnout a pustí se ode dna, opatrně ji pomocí kovové špachtle obraťte a dopečte z druhé strany. Zpravidla to trvá 2–3 minuty z každé strany. Pánev s rybou přiklopte, přesuňte na nepřímé teplo a nechte 3 minuty dopéct. Správně upečenou rybu poznáte tak, že má v nejsilnější části teplotu 60 °C a maso se snadno odděluje vidličkou.
  4. Rybu servírujte přímo v pánvi, ale pozor, pánev je velmi horká, nebo ji přesuňte na prkénko a opatrně vykostěte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Emma Frischová

Nakladatelství BETA

Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!

www.nakladatelstvibeta.cz


Přečtěte si také

Recepty