zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Slavnostní pstruh na ryzlinku
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slavnostní pstruh na ryzlinku

Slavnostní pstruh na ryzlinku

Hodnoceno: 3x
Elegantní ryba, elegantní omáčka. Prostě ideální příležitost, jak si pochutnat a možná i rozšířit tradiční repertoár zpracování pstruha. V této podobě může být zlatým hřebem slavnostní tabule.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Vykuchané ryby naplňte snítkami tymiánu, petrželkou a bobkovými listy. Zakapejte je citronovou šťávou, osolte a opepřete.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo a opečte na něm na kousky nakrájenou zeleninu. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, navrch položte ryby a ještě jednou je zakapejte citronovou šťávou.
  3. Podlijte vínem a vývarem a přikryté duste asi 15 minut na velmi nízkém stupni.
  4. Ryby vyndejte a položte na dostatečně velké talíře. Šťávu z hrnce propasírujte, přidejte k ní vermut, citronovou šťávu, máslo, kostičky rajčat a kopr a dostatečně osolte. Omáčku vlijte na talíře k rybě a podávejte ji s bramborami. Hodí se i smetanový křen a hlávkový salát.
Slavnostní pstruh na ryzlinku
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slavnostní pstruh na ryzlinku

reklama

Související témata: pstruh , bílé víno , bylinky , žampiony , Hlavní jídla