Slavnostní pstruh na ryzlinku
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Slavnostní pstruh na ryzlinku
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Elegantní ryba, elegantní omáčka. Prostě ideální příležitost, jak si pochutnat a možná i rozšířit tradiční repertoár zpracování pstruha. V této podobě může být zlatým hřebem slavnostní tabule.
Postup přípravy
-
Vykuchané ryby naplňte snítkami tymiánu, petrželkou a bobkovými listy. Zakapejte je citronovou šťávou, osolte a opepřete.
-
V kastrolu rozehřejte máslo a opečte na něm na kousky nakrájenou zeleninu. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, navrch položte ryby a ještě jednou je zakapejte citronovou šťávou.
-
Podlijte vínem a vývarem a přikryté duste asi 15 minut na velmi nízkém stupni.
-
Ryby vyndejte a položte na dostatečně velké talíře. Šťávu z hrnce propasírujte, přidejte k ní vermut, citronovou šťávu, máslo, kostičky rajčat a kopr a dostatečně osolte. Omáčku vlijte na talíře k rybě a podávejte ji s bramborami. Hodí se i smetanový křen a hlávkový salát.
Slavnostní pstruh na ryzlinku 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Slavnostní pstruh na ryzlinku 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD