redakce Prima FRESH

Slavnostní pstruh na ryzlinku

Moje hodnocení
7x

Elegantní ryba, elegantní omáčka. Prostě ideální příležitost, jak si pochutnat a možná i rozšířit tradiční repertoár zpracování pstruha. V této podobě může být zlatým hřebem slavnostní tabule.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vykuchané ryby naplňte snítkami tymiánu, petrželkou a bobkovými listy. Zakapejte je citronovou šťávou, osolte a opepřete.
  2. V kastrolu rozehřejte máslo a opečte na něm na kousky nakrájenou zeleninu. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, navrch položte ryby a ještě jednou je zakapejte citronovou šťávou.
  3. Podlijte vínem a vývarem a přikryté duste asi 15 minut na velmi nízkém stupni.
  4. Ryby vyndejte a položte na dostatečně velké talíře. Šťávu z hrnce propasírujte, přidejte k ní vermut, citronovou šťávu, máslo, kostičky rajčat a kopr a dostatečně osolte. Omáčku vlijte na talíře k rybě a podávejte ji s bramborami. Hodí se i smetanový křen a hlávkový salát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty