Suroviny
- pstruh (filety ) 6 ks
- šalotka 1 ks
- nakládané okurky 3 ks
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- olej (lněný ) 1 lžíce
- kopr (čerstvý ) 1 hrst
- citron 1/2 ks
- bílé pečivo (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
- Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
- Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
- Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
- Podávejte s opečeným světlým pečivem.
PRIMA TIP: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.