Akademiekvality.cz

Rybí tatarák z čerstvého pstruha

Moje hodnocení
1x

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože Češi rádi rybaří, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

2 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • filety ze pstruha 6 ks
  • šalotka 1 ks
  • nakládané okurky 3 ks
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • lněný olej 1 lžíce
  • kopr (čerstvý kopr) 1 hrst
  • citron 1/2 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • světlé pečivo k podávání

Postup přípravy

  1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
  2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
  3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
  4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
  5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

PRIMA TIP: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty