Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rybí tatarák z čerstvého pstruha
V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože Češi rádi rybaří, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.
do 30 minut
2-4 porce
Suroviny (2-4 porce)
- filety ze pstruha 6 ks
- šalotka 1 ks
- nakládané okurky 3 ks
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- lněný olej 1 lžíce
- čerstvý kopr 1 hrst
- citron 1/2 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- světlé pečivo k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
- Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
- Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
- Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
- Podávejte s opečeným světlým pečivem.
PRIMA TIP: Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.