Suroviny
- hruška (pevnější) 1 ks
- uzený pstruh (filety bez kůže a bez kostí) 200 g
- ostružiny 1 hrst
- crème fraîche 2 lžíce
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- citron (chemicky neošetřený) 1 ks
- máta (lístky na posypání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Hrušku omyjte, osušte, nakrájejte na klínky a odstraňte jádřinec. Vyskládejte ji na dva talíře. Filátka pstruha nakrájejte na stejné kousky a rozdělte na talíře. Ostružiny přepulte a narovnejte kolem hrušky a pstruha.
- Přidejte smetanu, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Posypte lístky máty a nastrouhanou citronovou kůrou.
Uzený pstruh s hruškou a ostružinami podle Marcela Ihnačáka 2 Zdroj: Hostina