Uzený pstruh s hruškou a ostružinami podle Marcela Ihnačáka
Zdroj: Hostina
Uzený pstruh s hruškou a ostružinami podle Marcela Ihnačáka
Zdroj:
Hostina
Výjimečný předkrm, který ohromí každou návštěvu nevšedními kombinacemi a vás bleskovou přípravou. Dejte si záležet na výběru surovin – uzený pstruh musí jemně vonět po kouři, hruška se hodí pevná křupavá, ostružiny sladké a vyzrálé. Pokud pstruha zaměníte za gorgonzolu či měkký ovčí sýr, můžete pokrm servírovat na závěr oběda či večeře jako dezert.
Postup přípravy
-
Hrušku omyjte, osušte, nakrájejte na klínky a odstraňte jádřinec. Vyskládejte ji na dva talíře. Filátka pstruha nakrájejte na stejné kousky a rozdělte na talíře. Ostružiny přepulte a narovnejte kolem hrušky a pstruha.
-
Přidejte smetanu, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Posypte lístky máty a nastrouhanou citronovou kůrou.
Uzený pstruh s hruškou a ostružinami podle Marcela Ihnačáka 2
Zdroj: Hostina
Uzený pstruh s hruškou a ostružinami podle Marcela Ihnačáka 2
Zdroj:
Hostina