Marcel Ihnačák

Uzený pstruh s hruškou a ostružinami podle Marcela Ihnačáka

Moje hodnocení
2x

Výjimečný předkrm, který ohromí každou návštěvu nevšedními kombinacemi a vás bleskovou přípravou. Dejte si záležet na výběru surovin – uzený pstruh musí jemně vonět po kouři, hruška se hodí pevná křupavá, ostružiny sladké a vyzrálé. Pokud pstruha zaměníte za gorgonzolu či měkký ovčí sýr, můžete pokrm servírovat na závěr oběda či večeře jako dezert.

2 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hrušku omyjte, osušte, nakrájejte na klínky a odstraňte jádřinec. Vyskládejte ji na dva talíře. Filátka pstruha nakrájejte na stejné kousky a rozdělte na talíře. Ostružiny přepulte a narovnejte kolem hrušky a pstruha.
  2. Přidejte smetanu, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Posypte lístky máty a nastrouhanou citronovou kůrou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty