Hráškové pyré
- máslo 30 g
- cibule (velká ) 1 ks
- mražený hrášek 350 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml
- voda 100 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Pstruh
Postup přípravy
- Nejprve připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozehřejte máslo a nechte na něm lehce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte hrášek, mírně podlijte vodou a nechte chvíli podusit, dokud nebude hrášek měkký. Pak přidejte smetanu, sůl, pepř a nechte přikryté zhruba 5 minut povařit. Nakonec vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladké pyré.
- Pstruhy omyjte a důkladně osušte. Po bocích je několikrát nařízněte, osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte plátek másla, bylinky a plátek citronu.
- Na plotně rozpalte velkou pánev se silným dnem. Rozpusťte na ní dva plátky másla a orestujte pstruhy. Restujte zhruba 2 minuty z každé strany.
- Nakonec pstruhy vložte do zapékací mísy, položte na ně plátky másla a plátky citronu. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Po upečení podávejte s čerstvými bylinkami, plátky citronu a hráškovým pyré.
Mora plná života
Tento recept připravila ambasadorka značky MORA šampiónka Jana Dukátová – špičková slovenská kajakářka a mistryně světa.
MORA a příjemné chvíle s rodinou patří dohromady už bezmála dvě stě let. A protože dobré jídlo a pečení ve většině rodin nemůže chybět, přichází MORA s celoroční akcí, kdy zákazníci získají při koupi jakékoliv vestavné trouby MORA 10 balení mouky zdarma až domů. A k setu vybraných vestavných spotřebičů osmidílnou kolekci kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4 990 Kč zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.