zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a bylinkovo-hořčičnými bramborami

Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami

Hodnoceno: 37x
Pstruh po mlynářsku prý vznikl tak, že chudá mlynářka neměla čím ochutit rybu, tak na ni nasypala mouku. Je to opravdu prosté jídlo – moc dalších příchutí už v něm nenajdete. Ale i obyčejná opečená mouka na másle dokáže doplnit jemnou chuť pstruha tak, že vám nic dalšího nebude chybět.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ryba: Mandle opražte na pánvi nasucho dorůžova a odložte stranou. Hladkou mouku promíchejte s paprikou, kmínem a solí. Filety obalte v moučné směsi a přebytečnou mouku oklepněte.
  2. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo. Připravené filety opékejte na pánvi z každé strany jen cca 2 minuty a nechte ještě cca 2 minuty prohřát, jen aby se máslo rozpustilo a mandle zkřehly.
  3. Při servírování vyndejte na talíře filety. Na každý dejte tenký plátek čerstvého nebo bylinkového másla, opražené mandle a nasekanou petrželku. Příprava je velmi rychlá, a tak přílohu, v tomto případě bylinkovo-hořčičné brambory, mějte přichystanou předem, aby byla rovnou připravena k podávání. Stejně jako řezy citronu, kterými ozdobíte talíř a každý si sám svou rybu pokape (pokud byste to udělali předem, zbytečně narušíte křupavost moučné krusty na rybě).
  4. Brambory: Několik hodin předem si připravte bylinkové máslo: změklé máslo v misce utřete a promíchejte se solí, hořčicí a bylinkami. Položte je na čtverec fólie, vytvarujte váleček o průměru cca 3 cm a zabalte a utáhněte konce. Dejte ztuhnout do chladničky. Při podávání pak z válečku odkrajujte jednotlivá kolečka – plátky.
  5. Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte v osolené a okmínované vodě podle typu brambor doměkka. Uvařené brambory slijte, položte na ně plátek až dva bylinkového másla a promíchejte.

PRIMA TIP: Pokud jste nekoupili hotové filety, připravte si je z čerstvých vykuchaných a očištěných pstruhů – položte pstruha na bok a hned za žábry udělejte šikmý řez, pak veďte řez na hřbetu podél celé páteře od hlavy k ocasu a ostrým nožem odřízněte filet podél kostí směrem dolů – nožem vlastně kopírujete kosti. Pak pstruha otočte a odřízněte i druhý filet a oba filety začistěte, odřízněte proužek s tukem na břiše. Jemně je prohmatejte a odstraňte případné zapomenuté kůstky.

Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami  Foto: Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: pstruh , Hlavní jídla , Česká kuchyně