zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou
Autor: www.akademiekvality.cz Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou

Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou

Hodnoceno: 2x
Většina z nás si ryby dopřává hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Čočku dejte vařit na mírném plameni do lehce osoleného zeleninového vývaru. Mezitím nakrájejte řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a dozlatova opékejte v hrnci. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli. Orestovanou zeleninou promíchejte s uvařenou a slitou čočkou. 
  2. Zalijte 1 dl zbylého vývaru. Přidejte 20 g másla a dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidejte nasekanou mátu.
  3. Pstruha zbavte šupin, připravte z něj čtyři filety bez kostí. Rozpalte pánev, nalijte dvě lžíce oleje a pečte na kůži cca 2 minuty. Přidejte zbytek másla, filety otočte a vypněte sporák. Filety nechte ještě minutu odležet na pánvi.
Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou
Autor: www.akademiekvality.cz Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou
Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou
Autor: www.akademiekvality.cz Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

reklama

Související témata: pstruh , čočka , čočkový salát , Hlavní jídla