Akademiekvality.cz

Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou

Moje hodnocení
2x

Většina z nás si ryby dopřává hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Čočku dejte vařit na mírném plameni do lehce osoleného zeleninového vývaru. Mezitím nakrájejte řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a dozlatova opékejte v hrnci. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli. Orestovanou zeleninou promíchejte s uvařenou a slitou čočkou.
  2. Zalijte 1 dl zbylého vývaru. Přidejte 20 g másla a dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidejte nasekanou mátu.
  3. Pstruha zbavte šupin, připravte z něj čtyři filety bez kostí. Rozpalte pánev, nalijte dvě lžíce oleje a pečte na kůži cca 2 minuty. Přidejte zbytek másla, filety otočte a vypněte sporák. Filety nechte ještě minutu odležet na pánvi.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty