Suroviny
- pstruh (větší ) 2 ks
- černá čočka (beluga) 200 g
- zelenina (kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)) 300 g
- řapíkatý celer 1 řapík
- cibule (menší ) 1 ks
- zeleninový vývar 500 ml
- máslo 40 g
- rostlinný olej
- balzamikový krém
- máta (čerstvá )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Čočku dejte vařit na mírném plameni do lehce osoleného zeleninového vývaru. Mezitím nakrájejte řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a dozlatova opékejte v hrnci. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli. Orestovanou zeleninou promíchejte s uvařenou a slitou čočkou.
- Zalijte 1 dl zbylého vývaru. Přidejte 20 g másla a dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidejte nasekanou mátu.
- Pstruha zbavte šupin, připravte z něj čtyři filety bez kostí. Rozpalte pánev, nalijte dvě lžíce oleje a pečte na kůži cca 2 minuty. Přidejte zbytek másla, filety otočte a vypněte sporák. Filety nechte ještě minutu odležet na pánvi.
Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Dokřupava pečený pstruh a čočkové ragú s kořenovou zeleninou 3 Zdroj: www.akademiekvality.cz
Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.